2022-06-14 521 瀏覽
今次我哋介紹一間係灣仔好出名,價錢經濟實惠、糧尾恩物嘅黃店 ,主打漢堡包嘅餐廳…..BURGER HOME !(不過礙於餐廳真係比較細,位與位之間空間減少,各位foodies想影靚相,就真係好講技術啦,我哋都盡咗力㗎喇,海涵😅)蘑菇手打牛肉漢堡(淨包$51;跟餐$73):漢堡扒充滿肉汁,肥瘦均勻,好好食!加埋蘑菇新鮮蔬菜等口感清新得來唔會好油,正🤤再加上佢哋個包有少少甜,仲帶少少牛油香添!跟餐我哋揀咗趣樂雞(4件),重點係個醬,酸酸甜甜咁,好好食他他魚柳包套餐($50):魚柳炸到脆卜卜,連埋佢哋嘅秘製沙律醬,口感好好。魚柳外脆內軟,食魚柳包最怕就係個沙律醬太酸,好在佢哋嘅沙律醬係甜身果款👍🏻跟餐有薯條,新鮮即炸就基本啦,以呢個價錢嚟計,好抵食😎吉列魚市場手指($32/ 5件):都係即叫即炸的,而且個醬汁同上面嗰個魚柳包係一樣,唔累贅啦。反而呢個魚手指,如果用叉食好易散,我哋估可能係炸粉唔夠厚已成,不過都尚可接受😌呢個價錢,食到呢個質素,真心推介!喺灣仔返工嘅朋友,不妨試一試~