2023-05-16 87 瀏覽
🇭🇰本命·本 晚餐鐵板燒一人前 $588呢間係係銅鑼灣新開既鐵板燒 佢晚餐價錢都幾實惠 而且佢啲海鮮啊肉類全部都好好食😋·北海道帆立貝 l 大蝦 l 甘鯛 佢個北海道帆立貝燒得勁靚 佢係出面燒到好脆 好香牛油味 中間仲係超嫩 半熟咁 我自己好鍾意🤤🤤之後佢個大蝦都好有驚喜 佢又係燒到出邊脆卜卜 而且個蝦肉好彈牙🦐之後個甘鯛都好唔錯 佢係真係係鐵板燒個度一次過整埋 魚鱗炸到好脆 魚肉仲係好有魚油 不過我自己覺得呢個相對就淡味少少 要點埋佢個甜甜地既甘筍汁先惹味啲🐟·鹿兒島野崎和牛薄燒 l 薩摩赤雞 l 黑豚薄餅燒之後佢個和牛薄燒都好好味 佢個和牛油脂分布好好 真係入口就化開🤤配埋中間啲蔥同埋炸蒜 勁正 🧄之後佢個雞都好好食 佢好重雞味 配埋佢個蜜糖辣汁都幾夾 而且佢個雞肉超嫩 個雞皮都煎到好脆🐤最後個豚肉燒係用左生薑燒既做法 食落完全唔乾 都唔錯😎😎·炒飯 l 吸物 l 炒野菜 l 甘味之後佢呢度個炒飯又係炒得超靚 佢係真係炒到粒粒分明 而且佢中間加咗啲冬菜同埋海量嘅蔥粒 所以食落口感好好 味道好豐富👅之後佢個魚湯飲落都好舒服 好濃🐟佢中間仲有一個炒野菜 呢個我好鍾意😍佢係用咗好多芽菜嘅
🇭🇰本命
炒飯 l 吸物 l 炒野菜 l 甘味
吸物
之後佢個魚湯飲落都好舒服 好濃🐟
炒野菜
佢中間仲有一個炒野菜 呢個我好鍾意😍佢係用咗好多芽菜嘅 所以食落勁清爽 好岩食完鐵板燒之後食🤤🤤
最後甜品方面佢個焦糖多士好邪惡 但係好好味🍞
甘味
之後我哋嗰日仲有益力多味嘅雪糕同埋紅豆嘅雪糕揀 佢呢個雪糕係有啲似sorbet咁嘅 我自己就鍾意益力多味多啲 甜甜地咁樣 好滿足😌
#rbyeat
#rby日本菜 #rby鐵板燒