2019-01-01 518 瀏覽
吃什麼係12月公佈既米芝蓮推介餐廳之一,等我都黎試下先!其實佢開左無耐都已經keep住好多人去食。是日星期六佢開12點,我地驚死佢好多人,11 點45分就諗住去排隊,點知得2個人等緊,又唔係真係咁癲喎。門口貼有餐牌,可以諗定食咩入去即畫即叫!餐廳唔算太細,都坐到好多人呀。枱面有點菜紙,辣椒油同餐具。可自行到櫃面裝水,跟餐我地點左杯炭焙烏龍茶,夠哂濃!先黎碟原味蛋餅,個個都話好食,緊係試下啦!薄麵皮包住蛋囉,但個塊麵皮整得好滑好好食,你絕對唔會嫌棄佢將吞哂落肚!推介👍🏻朋友點左外省牛肉麵(半筋半肉),個牛肉湯真係好好好好味,好香濃,牛肉又滑又淋,必食推介!我叫左全個餐單入面最貴個碗沙茶羊肉湯麵,一黎到已經好香!湯底有別於牛肉湯麵,係另一種風味!羊肉係厚身既羊肉片,好淋好淋,有膻味👍🏻超好味呀!不過我覺得羊肉份量少左啲,就係眼前睇到呢度咁多,湯裡面無多啲嫁喇。真係見到沙茶醬嫁!總結來說,麵既份量好足,好大碗麵,係男人份量!如果唔係大食其實叫一碗麵share可以留肚試多幾款小食!湯麵同飯都有好多葱,完全唔吝嗇比好多你,食得我勁開心😍😍不過唔鍾意食葱既你記得叫佢走葱喇!牛肉湯麵同蛋餅真係好食同
門口貼有餐牌,可以諗定食咩入去即畫即叫!

餐廳唔算太細,都坐到好多人呀。

原味蛋餅

外省牛肉麵(半筋半肉)

沙茶羊肉湯麵

真係見到沙茶醬嫁!
總結來說,麵既份量好足,好大碗麵,係男人份量!如果唔係大食其實叫一碗麵share可以留肚試多幾款小食!湯麵同飯都有好多葱,完全唔吝嗇比好多你,食得我勁開心😍😍不過唔鍾意食葱既你記得叫佢走葱喇!牛肉湯麵同蛋餅真係好食同必試!
仲有就係佢地只收現金,記得帶夠錢去呀!
原味蛋餅
外省牛肉麵(半筋半肉)
沙茶羊肉湯麵