餐廳: 榮華南洋冰室
資訊:

2021-04-24 725 瀏覽
上環呢邊景點特別多,最近附近都開咗好多新餐廳,呢間榮華南洋冰室,鄰近摩羅街,位於差館上街,呢度幾條街都出名有好多特色嘅油畫,充滿打卡位!餐廳雖然係小店,都採用open kitchen,牆上貼上壁畫和好多明星嘅簽名祝賀圖,睇嚟老細人緣都唔錯😄特色南洋湯粉麵餐✨一口牛粒+五香肉丁金邊粉~牛柳粒粒正方形,火候控制得幾好,口感嫩滑,有少少胡椒味,牛味香濃,我本身鍾意食少少辣,加上肉丁就啱啱好。✨香茅豬扒+漢堡扒金邊粉 ~香茅豬扒大大塊,而且店家好細心,切哂件,食嘅時候都特別方便。湯麵裏仲加上芽菜和洋蔥絲花生粒,湯頭清甜,充滿南洋風味!下午茶時間加$16就可以追加一款小食,CP值高👍鳳尾蝦越式春卷三條~越式春卷係米網紙,外皮脆卜卜,如果隻蝦大隻啲就好了,覺得唔夠喉添😄蒜香牛油雞翼兩隻~必叫,上面舖咗啲蒜蓉,雞翼外皮鹹鹹地,好香口,而且炸得啱啱好,食落有少少咇汁添配埋兩杯飲品青檸梳打、荔枝冰,就夠晒清爽!回頭率99.99%🙌🏻🙌🏻

特色南洋湯粉麵餐
✨一口牛粒+五香肉丁金邊粉
✨香茅豬扒+漢堡扒金邊粉

湯麵裏仲加上芽菜和洋蔥絲花生粒,湯頭清甜,充滿南洋風味!

下午茶時間加$16就可以追加一款小食,CP值高👍
鳳尾蝦越式春卷三條
蒜香牛油雞翼兩隻

配埋兩杯飲品青檸梳打、荔枝冰,就夠晒清爽!

回頭率99.99%🙌🏻🙌🏻