2017-09-23 58 瀏覽
朋友係荃灣附近返工,所以放工過去搵佢食飯。今晚呢間餐廳係佢平時lunch食過既,佢覺得唔錯,所以今晚帶我黎試下一推開門除左見到有卡位外,仲見到細得黎而設備齊全既bar位。睇黎呢間餐廳既老闆好鐘意貓,餐廳個名,餐牌既設計,四周既牆同bar櫃,都同貓有關,啱曬鐘意貓既朋友呢間餐廳燈光較暗,而啲櫈係黑色,好高質,坐落去都幾舒服。我地坐左張二人枱,後面都放左各式各樣既酒,仲有幅地圖。呢間餐廳既餐具同櫈既顏色一樣,都用左黑色,拎上手都有啲重量架重點推介,下圖唔係普通水,係青瓜水!口感好清新呢個沙律都好特別,有啲一粒粒既野,食唔出係咩,但好香口野味,啲菜fresh個湯好特別,蘭度豆湯,係中東菜黎,第一次飲,豆味好濃郁前菜揀左巴馬火腿蜜瓜(4件)($78)蜜瓜甜,肉唔會太濃搶蜜瓜味,一齊食恰到好處野飲方面,叫左一杯Frozen既Oreo Milk Shake($15)一直都好鍾意飲Oreo Milk Shake,因為覺得餅配 cream 同奶昔好夾,呢杯都唔例外,好香濃又唔太甜主菜黎喇,朋友叫左一份香煎尖吻鱸魚柳伴龍蝦汁($148)我個人對淡水魚麻麻地,怕有浸泥味今晚呢塊有驚喜,冇泥味亦都煎得唔錯,
朋友係荃灣附近返工,所以放工過去搵佢食飯。

呢間餐廳燈光較暗,而啲櫈係黑色,好高質,坐落去都幾舒服。

我地坐左張二人枱,後面都放左各式各樣既酒,仲有幅地圖。

重點推介,下圖唔係普通水,係青瓜水!口感好清新

青瓜水

個湯好特別,蘭度豆湯,係中東菜黎,第一次飲,豆味好濃郁

蘭度豆湯

前菜揀左巴馬火腿蜜瓜(4件)($78)
蜜瓜甜,肉唔會太濃搶蜜瓜味,一齊食恰到好處

巴馬火腿蜜瓜

Oreo  奶昔

主菜黎喇,朋友叫左一份香煎尖吻鱸魚柳伴龍蝦汁($148)
我個人對淡水魚麻麻地,怕有浸泥味
今晚呢塊有驚喜,冇泥味亦都煎得唔錯,幾滑又唔乾身

本身調味都唔錯,唔點龍蝦汁都夠味

特別一提係連薯菜都幾有心思,特別係大大粒既車厘茄,唔比塊魚失色,咬落去啲汁係嘳出黎架,好鮮甜

香煎尖吻鱸魚柳伴龍蝦汁

而我就鍾意南瓜汁所以叫左份烤帶子南瓜扁意粉($148)
扁意粉賣相唔錯呀,輕輕煎過既兩大粒帶子放係面,相當香口,而個汁係我鍾意果個味,意粉好掛汁,食落 juicy

烤帶子南瓜扁意粉

今日既甜品都唔錯,鬆軟得黎又唔會太甜

朋友今晚果然冇介紹錯餐廳
2017-09-13