2021-09-06 62 瀏覽
兩公婆的小確幸星期五的晚上,相信係個各大打工仔最開心嘅時候,因為嚟緊有兩日假期,收工等埋老公係屋企附近諗住食中菜,行吓行吓就見到呢間點心鋪,門面睇落四四正正,諗住咁耐冇食點心可以一試。)做咗成個禮拜,個腦都唔想郁,望住餐牌揀咗店入面嘅招牌菜,盤滿缽滿(點心拼盤),黑白米裝野菌腸粉,三隻小豬(流沙包),鳳爪,千層脆皮蘿蔔糕同埋甜品斑斕椰汁糕。所有嘅點心都睇得出有心機整,尤其係黑白腸份,必叫!點心拼盤有三樣點心,紅菜頭餃,鮑魚仔燒賣同埋蓮蓉包。蓮蓉包實在太耐冇食,突然覺得好好食,又唔算好甜,份量啱啱好。正當我食唔晒嘢想偷偷地夾比我老公嘅時候,店主仲請我哋全場食甜品,南瓜西米露,南瓜係打爛晒溝埋西米露一齊煲,忍唔住食咗一大碗,搞到我充滿罪惡咁咁返屋企😆😆
兩公婆的小確幸