2018-06-28 94 瀏覽
登龍街地鋪除了拉麵就係拉麵,今次見到有新既x喜茶即將開幕,又見到呢間steak bar, 終於有d多元化了!趁新開未有咁多人 梗係試左先吉列牛之前係隔離既食肆商廈都試過,第一印象當然係強烈既罪惡感!不過好食既東西係要付出(quota)既,所以今次三人行 都決定要再試吉列牛; 另外一份簿牛肉,同限量既牛板鍵定食吉列牛:睇相已經夠,唔洗講。邪惡之處在於煎牛既時候,佢既炸粉會「 充分」吸收左石板上既牛油,唔香至奇啦!三個餐中最貴既限量牛板鍵:雖然唔知係咩位置,但當佢係牛扒咁都煎得非常靚!我叫既5成熟真係非常嫩同juicy,逆紋切開,中間有條筋,不過一d都唔軔,帶點油脂反而令到個牛口感更好👍🏽簿牛肉:5塊簿簿既牛肉一放上去石板就好快熟,不過即使忙住食其他野唔理佢,全熟既味道都好香好嫩,我覺得係眾多定食中最抵食的。雖然d牛都高質,但menu既選擇除左牛就係牛(好似帶個羊?),小食方面都係非常「正路」既選擇,drink list亦都因為未有酒牌所以飲得唔夠爽⋯希望之後可豐富番個餐牌,吸引我幫襯第二次

吉列牛
吉列牛:睇相已經夠,唔洗講。

牛板鍵?

👍🏽