餐廳: JIKKA
資訊:

成日落跑馬地都覺得無咩好食,有好多係食過一次唔會再想encore。今次路過見到間幾得意但又唔係好get到佢走咩style既餐廳就入左去試。叫左兩個set lunch, classic hot dog + 燒春雞with coleslaw出乎意料之外地好食!春雞超正片超脆同埋啲coleslaw仲好多。Set lunch跟飲品我地都叫左taiwanese oolong tea 本身仲request no sugar no syrup 餐廳負責人(應該係老闆)就同我地解說話呢間餐廳係promote低糖、低鹽、少油,所以茶都唔會落糖或者其他化學物,會用花本身既花香同甜味。It tasted super nice and refreshing!睇得出老闆好有heart! 另外聽到隔離枱贊啲咖啡好飲,但因為飽得滯無叫到,下次再去encore時再試!

• 燒春雞
  • 烏龍茶