2022-11-15 67 瀏覽
今日去左荃灣西行完donki行到肚餓,見到呢間餐廳環境唔錯,就入左去試下。我地兩個人就揀左二人餐,我地揀左忌廉汁菠菜雞肉米形粉、烤味噌三文魚扒。另外散叫左智利藍青口、燒烤菇瑪格麗特同埋一個朱古力蛋糕。套餐包左餐湯同埋沙律,餐湯飲落有新鮮蕃茄味,好健康。沙律有泰式醬汁,好惹味。忌廉汁菠菜雞肉米形粉,好好味!我第一次食米形粉,睇落好似飯,但係食落好滑,口感好軟滑,配埋好creamy嘅忌廉汁,真係好好味!烤味噌三文魚扒烤得啱啱好,唔會太乾身,配埋d柚子醬,甜甜地,好開胃。青口用左白酒忌廉汁,個味好香,青口好彈牙鮮味。燒烤菇加左蕃茄醬同芝士,好似食緊一個好juicy嘅pizza,好好味,又唔膩。飲品方面,揀左杯草莓朱古力拿鐵同埋蜜糖有子烏龍。兩杯個賣相都好好,跟餐加配好抵,又大杯😍草莓朱古力拿鐵好適合打卡,咖啡味濃,唔會太甜。
青口用左白酒忌廉汁,個味好香,青口好彈牙鮮味。