2021-07-02 835 瀏覽
上網見有唔少正評,又有朋友推介,一於嚟試下呢間居酒屋。位置比較隱蔽,如果唔熟路嘅朋友記得睇地圖🤣我同朋友2個人,去到約8點,幾乎已full,好彩book咗位。坐低叫咗2杯啤酒就叫嘢食。眼見舖頭伙記好少,大概等咗半個鐘有多先有嘢食,非常餓😥一嚟有吉烈蠔,味道正常。跟住上咗幾款牛串燒,都係中規中矩。吉烈蠔,ok。牛串、簿牛舌。牛肉秋葵、牛柳。然後嚟咗2個小食,算係今餐比較好的選擇。櫻花蝦炸豆腐幾特別~芝士年糕櫻花蝦炸豆腐然後再嚟嘅串燒同小食就更加普通,甚至令人失望。可能因為份量好細而且上得較慢,又食得唔係好飽☹️以下有幾項中伏的,不推介:八爪魚鬚(冇圖),冇調味,好似食緊膠🤢多春魚,$18只得一條,極唔扺🤢清酒煮硯,有幾隻個殼爛咗都未開口,不太新鮮,而且完全冇清酒味。雞腎,上枱時凍的,唔知係咪未熟😥因為唔夠飽,加咗2款本月推介,反而唔錯。封門柳,上面加咗生蒜同生洋蔥,唔錯。雞皮餃子,脆卜卜幾特別,個餡就一般。整體用餐體驗唔係幾好,唔夠飽都走,冇乜嘢想encore怕又伏。點知埋單仲要每人400幾蚊,真係完全唔值😖雖然串燒本身唔係平,但今餐無論質素定份量上都一定唔值400蚊一位,唔會有下次☹️

一嚟有吉烈蠔,味道正常。跟住上咗幾款牛串燒,都係中規中矩。

吉烈蠔,ok。

牛串、簿牛舌。

牛肉秋葵、牛柳。

芝士年糕

櫻花蝦炸豆腐

八爪魚鬚(冇圖),冇調味,好似食緊膠🤢

多春魚,$18只得一條,極唔扺🤢

雞腎,上枱時凍的,唔知係咪未熟😥

因為唔夠飽,加咗2款本月推介,反而唔錯。

封門柳,上面加咗生蒜同生洋蔥,唔錯。

雞皮餃子,脆卜卜幾特別,個餡就一般。