2024-02-24 551 瀏覽
我都唔記得對上一次寫食評係幾時,但今次要寫係因為同一間舖,隔咗1年再去幫襯 (前後夾埋共2次) 估不到質素可以咁不濟。係香港搞飲食業真的不易,希望老闆睇到會關注一下,以免影響生意。一家三口入去,坐低用手機點了3個早餐,都食公仔麵。無幾耐,不停有客人入來,他們遲過我們點食物,但食物全部都俾我們先到,先食。有位等外賣的客人等到發忟憎,大叫:可唔可以快啲?3位職員,企係出食物窗口位前,動也不動。隔離枱其中一位女食客點餐後,同侍應講:我個早餐福麵淥爽啲呀?侍應:係咪唔好淥咁熟?硬身啲?女食客:係!正奇怪點解會提出唔好淥啲麵的要求?阿女碗麵到了,正常。到我同老公碗麵到了,就明白點解隔離台女食客會提出唔好淥咁熟了。碗麵淥到軟到成一 pat, 漿住晒,夾起時,麵很重,因為湯和麵已漿在一起。有諗過要求更換,但因為趕時間只好算啦,拿拿林食完就離開。埋單時,向女職員反應麵煮得太耐了,但了一聲,並叫我們,我們還以為她會講 之類的客套話,點知她只說116元,收完,多謝也無講一句。第一次幫襯中環和順記是它肆業期間,叫甚麼?無甚麼?因為新開張,覺得還可以接受,但開業超過一年,水準竟然還不穩定。也去過銅鑼灣和順記堂
一家三口入去,坐低用手機點了3個早餐,都食公仔麵。無幾耐,不停有客人入來,他們遲過我們點食物,但食物全部都俾我們先到,先食。有位等外賣的客人等到發忟憎,大叫:可唔可以快啲?3位職員[緊守崗位],企係出食物窗口位前,動也不動。
正奇怪點解會提出唔好淥[林]啲麵的要求?阿女碗麵到了,正常。到我同老公碗麵到了,就明白點解隔離台女食客會提出唔好淥咁熟了。碗麵淥到軟到成一 pat, 漿住晒,夾起時,麵很重,因為湯和麵已漿在一起。有諗過要求更換,但因為趕時間只好算啦,拿拿林食完就離開。
埋單時,向女職員反應麵煮得太耐了,但[呀!]了一聲,並叫我們[等一等],我們還以為她會講 [Sorry, 會向同事反應吓]之類的客套話,點知她只說116元,收完,多謝也無講一句。
第一次幫襯中環和順記是它肆業期間,叫甚麼?無甚麼?因為新開張,覺得還可以接受,但開業超過一年,水準竟然還不穩定。也去過銅鑼灣和順記堂食馳名炸雞脾,切開,發現外熱內凍,雞脾應不是生炸,似翻炸。
和順記,blacklist..