2023-10-21 131 瀏覽
這日午餐,沒想到要食什麼,剛好經過夏面館,都想食面條,所以跟友人決定進內。我們點了一個套餐,酥炸雞扒麵,配兩隻鮮肉小籠包,飲品點了「熱豆漿」一杯。追加了$14半份「豆沙鍋餅」。另外單點了一碗「酥炸排骨麵,轉淮山麵」。先來兩隻小籠包,肉汁ok, 但皮略嫌有點厚,不夠薄,不過味道是可以的。之後,先來一碟酥炸排骨,配淮山麵,可是第一口咬落豬扒是「冷」的,而且滿是肥膏。最後跟職員溝通後,職員都樂意轉另一碟排骨給我們。 不過,排骨外面的一層粉漿真的太厚身了。每一口都好多粉。。有點失望。但面是正常。至於,酥炸雞扒麵的 雞扒,掙扎豬扒都有同一個問題,就去雞扒外面嘅粉漿都好厚實。如果能夠整得博新一啲應該會比較好。因為每口咬下去,我都要整走晒啲粉漿,先食到舊雞肉。而面底方便,面偏「軟身」,未有彈牙的口感,都有點失望😞!最後的甜點,豆沙餅鍋,整份都是mini size ! 豆沙味道可以,但外皮都油膩。。。。我都要用紙巾印兩次。另外豆腐反正是成餐最好味。不太甜。不過豆味又不算很濃。總而言之,今餐是失望的。

另外豆腐反正是成餐最好味。不太甜。不過豆味又不算很濃。

總而言之,今餐是失望的。