餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
2021-08-04 65 瀏覽
其實都唔係第一次嚟呢度啦,我同一位朋友有好幾次都約埋喺呢度食,貪佢呢度嘅餃子真係好食,而且價錢合理。話說因為佢就嚟離開香港,所以我哋到再嚟,而且今次特登食豪啲。皮蛋都係我哋嘅至愛,辣度啱啱好。今次叫咗龍鳳松茸餃,同埋至尊松茸豬肉餃。兩樣都係比較貴嘅餃子。我哋都係大食之人,所以叫咗12隻。原來碗湯都比平時大。佢啲餃子真係冇得輸,好足料,隻隻都好大隻。為咗食真啲佢嘅松茸味,平時好鍾意嘅菜甫辣椒都落少咗,的確,唔使落調味都已經好好食。其實最鍾意都係飲佢個湯,粉葛好香,好清甜冇味精,成碗飲都翻到去唔會覺得口乾。今次試咗平時冇食過嘅蜜糖雞翼,雖然知道佢會係甜,但係覺得都係甜咗啲試過就算了,唔特別喜歡。不得不提佢嘅酸蘿蔔,好爽脆,酸酸甜甜好醒胃。好掛住以前有得任食,而家只係俾少少你試食,可能好多人好似我咁食太多

皮蛋都係我哋嘅至愛,辣度啱啱好。

我哋都係大食之人,所以叫咗12隻。原來碗湯都比平時大。

試過就算了,唔特別喜歡。