許久不見的朋友返香港,當然要揀間串燒店邊食邊傾計,小酌一番。來到這間鋪頭,單看門口已經好得意,加上水泥牆及地板、木桌椅,更有種客棧風味。——————————🔸食肉獸串燒拼盤 $200懶得決定吃什麼,乾脆點個串燒拼盤,14串肉串對我地兩個女仔黎講都算足夠~今次既拼盤包括燒牛舌、安格斯牛柳粒、燒豬五花、燒羊肉串、燒牛肋粒串、燒雞軟骨、煙燻鴨胸、炸牛丸、炸墨丸、炸芝士腸、炸台灣腸、燒雞髀肉、燒雞中翼及燒雞腎。全部都燒得唔錯,調味亦啱啱好!最推薦燒雞中翼,皮脆內嫩,相當juicy;牛舌不算厚切,但食落香口不會乾柴;台灣腸甜甜香香,一口咬下去油脂噴發,好食~🔹原條燒茄子 $38食串燒點少得燒茄子🍆茄子,加上大量蒜蓉、孜然粉、辣粉燒製,惹味非常,充滿蒜香!🔸手撕雞辛辣麵 $45朋友想食更飽,於是點咗碗辛辣麵🇰🇷辛辣麵同一般煮法無異,只是多左放喺面上嘅冬菇、豆卜及手撕雞條,簡單灑上辣粉則成~味道沒什麼特別,飽肚之選😊🔹藍妹 $22/枝
——————————

🔸食肉獸串燒拼盤 $200