2020-10-02 3313 瀏覽
其實呢幾排成日落雨, 搞到天氣涼浸浸 ,咁當然啦涼浸浸嘅天氣就係最好食雞煲, 感受朋友嘅邀請咁就嚟到沙田呢一間豐鍋雞煲度食雞, 入到去入面間隔都是是正正,而且亦都有豉油、蒜蓉呀辣椒呢啲醬料提供。滋補螺片花膠雞煲半隻: 其實呢個雞煲啲雞我覺得都幾嫩滑,都有雞嘅鮮味而且飲落去個湯底亦都好滋潤,啱曬呢加乾燥嘅天氣。 而且花膠同螺片亦都幾足料大家可以睇我幅圖參考下。 其實我覺得係呢一間度食雞煲應該叫麻辣嘅,但因為朋友唔係太食得辣,所以試下其他雞煲,點知呢個雞煲我覺得真係幾好,For返一啲唔食辣嘅人都ok。手工四寶丸: 有蝦丸、墨魚丸、黑墨丸同鯪魚丸, 呢個四寶丸我覺得有一個共通點就係 每款丸都好彈牙,而且亦都大大粒,呢個墨魚丸我就最鍾意,因為我真係食得入面有一啲攪碎咗嘅墨魚喺入面,呢個真係值得讚。 而且每款亦都食到幾爽口幾新鮮,真係好似親手打咁樣。正!即炸紫菜響鈴: 呢個我覺得幾特別,因為有紫菜讓喺入面。 而且喺出邊其他餐廳都好少食到呢款咁嘅響鈴有興趣可以試下。手工即炸魚皮:呢個魚皮大家又可以参考到我幅相,佢呢一個真係好似喺魚刮咗層皮出嚟炸咁樣,自己食落去覺得個魚皮都幾脆, 唔似係街出面叫嗰啲

手工即炸魚皮:呢個魚皮大家又可以参考到我幅相,佢呢一個真係好似喺魚刮咗層皮出嚟炸咁樣,自己食落去覺得個魚皮都幾脆, 唔似係街出面叫嗰啲咁行貨。 你要食呢款魚皮真係好似呢一間餐廳先至有,自己未食過咁嘅魚皮。 都係呢一間餐廳特色菜之一。

頂級安格斯牛小排:呢個係店员即刻切出嚟送上, 咁樣可以保證新鮮啲 ,其實打邊爐牛肉就食得好多,好少食到咁鮮嫩嘅牛肉 ,煮大概八成熟, 肉質鮮甜而且軟熟 、肉質彈牙, 而且每塊牛亦都分佈出有少少油脂,令到口感食落去更佳。 最緊要就係食材新鮮。

最後我同朋友飲埋杯椰青&咸檸七就走了, 講時講杯咸檸七真係唔錯 ,食少少辣再飲杯檸七成個人爽曬。 如果大家鍾意食雞煲都可以試下沙田呢間。
  • 頂級安格斯牛小排