2020-04-20 681 瀏覽
沿住中環天梯上行,發現驚喜印度菜🥰小小嘅店面藏住大大嘅美味,同同行友人叫左2款咖哩、3款印度餅同2杯飲品,分別係🥘Old Delhi’s Butter Chicken-里道真係非常驚喜,超級好味,醬汁混合甜、酸、辣嘅原素,同時亦好濃厚~之後同老闆傾開,有客人食過里個butter chicken就每次都只點同一款🤣可想而知有幾正😋🥘Lamb Saagwala-係波菜羊肉嘅組合,其貌不揚,但味道一流,波菜加入芝士烹煮,帶入淡淡嘅奶香味,羊肉以bite size粒狀加入,份量相當慷慨🍖🧈Butter Naan-Naan外面焦脆內裡鬆軟,尤其撕開時會有輕微拉絲似嘅韌感,薄薄搽上牛油,香氣十足🤤🌿Mint Parantha-Parantha係除卻naan嘅另一款餅,根據小編嘅理解(錯可糾正🤪),Parantha同Naan係取材不同,前者為全麥麵粉,後者則為白麵粉,質感上前者偏向薄身帶酥感,後者則似麵包🧄Garlic Naan-一上枱,香噴噴🤤蒜味四溢☕️Indian Masala Tea-識我嘅人都知我好鍾意飲chai/masala,去得印度舖,更加要試試😛本身冇加糖,只有濃郁嘅香料混合牛奶,個人
沿住中環天梯上行,發現驚喜印度菜🥰
Old  Delhi’s  Butter  Chicken
Butter  Naan•Old  Delhi’s  Butter  Chicken

Mint  Parantha •Lamb  Saagwala

Butter  Naan

🧄Garlic Naan-一上枱,香噴噴🤤蒜味四溢
Garlic  Naan

☕️Indian Masala Tea-識我嘅人都知我好鍾意飲chai/masala,去得印度舖,更加要試試😛本身冇加糖,只有濃郁嘅香料混合牛奶,個人非常欣賞😜
Indian  Masala  Tea

🥭Mango Lassi-係朋友嘅飲品,朋友話非常surprise佢走酸而非甜嘅路線,飲得岀以plain greek yogurt為主材料,好厚身用料足~
Mango  Lassi

剛剛都提到店面不大,我認為更適合外賣回家/公司細嘗,係我地用餐之際,都有網上外賣平台 網上外賣平台 等嘅送餐員黎pick up order~不妨為一個不錯嘅外賣option🥰
年輕嘅老闆非常友好,我地唔明menu嘅時候有作出解釋,亦有跟進我地對菜色嘅評價同睇法👍🏻👍🏻
2020-04-14
Old  Delhi’s  Butter  Chicken