2018-02-09 300 瀏覽
近排天寒地凍,約朋友食飯梗係去食D 暖笠笠既美食啦,去打邊爐或韓燒一定係首選! 大埔朋友又有好介紹,約我哋去幫襯Oppa餐廳👻我哋揀左$268 蚊既套餐,套餐包括頭盤(各部位嘅牛肉)、前菜、各款肉類、海鮮、野菜、韓式料理同埋雪糕,食物質素唔錯😋牛肉拼盤:木盤係一隻牛嘅形狀,好可愛😻唔同部位既牛就切好放上去😋 有牛柳粒﹑雪花牛肉片﹑牛肋骨、牛腩肉及牛肩肉等等,每種款式有3件,如果3個人來食就啱啱好一人一件,牛肉夠新鮮而且雪花均勻,唔會太油膩,好好味😽食韓燒又點少得五花腩? 先燒五花腩,包埋蔬菜食,加埋D kimchi!! 簡直以為自己去左韓國!!五花腩:五層肉層次分明,肉質鮮甜美味👍🏻其他任點燒物,質素不錯😋部隊shake shake 飯:超好味😻😋有kimchi, 芽菜﹑午餐肉仲有生蛋,當然仲有韓式美味醬!! 炸雞:即叫即炸熱辣辣,味道唔會太咸,配上酸甜醬真係正😻😻😻

牛肉拼盤

豬腩肉

五花腩:五層肉層次分明,肉質鮮甜美味👍🏻

各款燒物

其他任點燒物,質素不錯😋

部隊shake shake飯

炸雞

炸雞:即叫即炸熱辣辣,味道唔會太咸,配上酸甜醬真係正😻😻😻
牛肉拼盤
豬腩肉