♡ 天婦羅大滿足 |金子半之助 ♡-金子半之助喺香港已經有六間分店每次經過奧海城都見到呢間過江龍人山人海十分好奇點解呢間天婦羅日本餐廳可以榮獲七屆全國天丼金獎?加上我係炸物愛好者😆今日見到唔使排隊即刻衝入去試吓🤣果然冇令我失望 🤤一坐低店家就提供黑豆茶 ~解一解膩。- ♡ 松葉蟹天丼 ♡ $158呢個丼係期間限定 超級推薦大家試吓😆 嚟到嘅時候都喺度諗點解個碗咁大嘅?原來用咗江戶時代嘅陶藝技術,佐賀有田燒作為製作。特登造成空心係確保有效咁保持食物嘅溫度,真係好貼心。天婦羅有海老 🍤、小柱魷魚天婦羅餅、香脆海苔、莢豌豆,仲會配埋溫泉蛋。松葉蟹蟹腳鮮甜美味 ,加埋自家製嘅醬汁,真係冇得彈🤤 最特別重有香脆海苔,口感好薄,好特別!顏色方面,呢度嘅天婦羅都比平時嘅色澤更深、更加香味四溢。因為呢度採用嘅芝麻油都係日本高級特製,難怪色香味俱全😋-♡ 上天丼 ♡ $118入面有赤甘鯛、海老、小柱魷魚天婦羅餅、溫泉蛋、莢豌豆同香脆海苔。 赤甘鯛肉質好甜美~ 肉質綿密~ 兩個丼都係咁好食🤤加多$28仲可以再追加赤甘鯛❤️-❥ 食到一半,記得一定要整爆溫泉蛋 ~ 溫泉蛋會沾滿晒粒粒飯粒 真係星級享受😎
♡ 天婦羅大滿足 |金子半之助 ♡
金子半之助喺香港已經有六間分店

每次經過奧海城
都見到呢間過江龍人山人海
十分好奇點解呢間天婦羅日本餐廳
可以榮獲七屆全國天丼金獎?
加上我係炸物愛好者😆
今日見到唔使排隊即刻衝入去試吓🤣
果然冇令我失望 🤤
一坐低店家就提供黑豆茶 ~
解一解膩。

♡ 松葉蟹天丼 ♡ $158
松葉蟹天丼

呢個丼係期間限定
超級推薦大家試吓😆
嚟到嘅時候都喺度諗點解個碗咁大嘅?
難怪色香味俱全😋

♡ 上天丼 ♡ $118
上天丼

赤甘鯛肉質好甜美~ 肉質綿密~
兩個丼都係咁好食🤤
加多$28仲可以再追加赤甘鯛❤️
❥ 食到一半,記得一定要整爆溫泉蛋 ~
溫泉蛋會沾滿晒粒粒飯粒
真係星級享受😎😋

#
⇢店鋪資料:
金子半之助 (奧海城) (大角咀)
大角咀海庭道18號奧海城二期地下G29-G30號舖
#