餐廳: OPPA韓國燒肉店
資訊:

2014-08-15 2816 瀏覽
知道有間新韓燒在旺角,搵朋友去試下所以一早訂枱唔洗等位。三個人點三款肉類一款海鮮夠晒有突啦!安格斯肥牛:好大塊,無醃的,而且雪花分佈好勻,肉質冧,好味!羊排:羊扒食得多,但成排羊排咁燒真係未見過;有好多香料係面,成排燒至半熟先剪開,不過都係有少少羊"鬚"味,我個人接受到,只是我的朋友唔like。五花腩:平時食開是薄片但這裡的是一大塊,口感果然不同,厚肉左入口同味道都更甘香,肉味亦更突出和更多汁。帶子:好大隻而且好新鮮,我燒果隻大約7成熟不過唔咁熟仲好味。我食得超飽~不過都係每人二百幾,但我覺得啲食物真係靚囉!
知道有間新韓燒在旺角,搵朋友去試下所以一早訂枱唔洗等位。
三個人點三款肉類一款海鮮夠晒有突啦!
A4安格斯牛肉
羊排
五花腩
帶子

我食得超飽~不過都係每人二百幾,但我覺得啲食物真係靚囉!
2014-08-11
A4安格斯牛肉