餐廳: 尚善
資訊:

2022-11-03 2151 瀏覽
因為係附近返工既原因,間唔中都會到呢間社企食lunch,原因魚料新鮮,滿足到我同同事既口福。今次到放lunch時間,忽發奇想,問左有位walk in 就即刻上去。竟然,同以前唔同,以前座無虛席相比今日,竟然食完成餐飯座位都未滿。都唔緊要,可能日本通關,好多人去曬日本食好西。一如既往,我地慣常點左貴價既「廚師推介刺身壽司」lunch set,雖然唔係真正既omakase,我地都期望著品嚐到新鮮魚料,但一上菜,我地不同地面色一沈。點解?廚師推介竟然比左既刺身有2件吞拿、4件油甘、2件薄切帶子、2隻瘦甜蝦,5件壽司入面有三款同刺身魚料同款,魚料新鮮程度、沙律&蒸蛋都比以前遜色。係師傅問題定係來貨問題呢?不得而知。綜上,我有同經理反應,例如以前有鮑魚等。經理好有禮貌回覆,你講想食乜,我幫你安排,跟住就加左隻鮑魚比我,但係都無乜味道既。總結,經理好有禮貌,唯獨魚料鮮味欠奉,廚師基本無推介可言,加上我同同事之後有輕度肚瀉,我去壽x郎都未必肚痾之餘,根本唔洗比$390 + 10%呢個價錢for 個lunch。過往座無虛席到現今空空如也,事必有因。以前vs 今次體驗有圖為證

以前vs 今次體驗有圖為證
2022-10-31