一開始係俾佢個靚景吸引咗 餐廳裝修真係好靚 好colourful 好有清邁feel 🏝🛶近落地大玻璃幾張枱都係有咕臣嘅卡位我哋就揀咗入啲嘅高枱 圍繞身邊嘅都係用竹片拼接而成嘅圖案好呈現到泰國建築特色۞𖣘📌分類#couple_fooddiary_東南亞 #couple_fooddiary大角嘴⍟ 前菜:蝦片 (每枱一份)店員會先俾一小籃蝦片 大約有10幾片口感比出面嗰啲硬啲 不過作為前菜都幾好嘅☼☼☼☼☼☼☼☼ ☼☼☼☼☼☼☼☼𖣘小菜:蟹肉奄列 $138𝑇ℎ𝑎𝑖 𝑂𝑚𝑒𝑙𝑒𝑡𝑡𝑒 𝑐𝑟𝑎𝑏 𝑚𝑒𝑎𝑡 𝑠𝑝𝑟𝑖𝑛𝑔 𝑜𝑛𝑖𝑜𝑛份量唔算好大 不過蟹肉都算足 每一啖都有一絲絲嘅蟹肉 初初食係幾香口 點個泰式酸辣醬 係夾嘅不過食到中後期有啲漏(❍ᴥ❍ʋ)後尾見到成隻碟都係油…整體感覺好一般 普通奄列 性價比低不推薦大家點☞︎ 𝗧𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟲/𝟭𝟬 𝗥𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗮𝗻𝗱: 𝟰/𝟭𝟬☼☼☼☼☼☼☼☼ ☼☼☼☼☼☼☼☼❀ 主菜:伊善炭燒火雞 $138𝐶ℎ𝑎𝑟𝑐𝑜𝑎𝑙 𝑔𝑟𝑖𝑙𝑙𝑒𝑑 𝑚𝑎𝑟𝑖𝑛𝑎𝑡𝑒𝑑 𝑇ℎ𝑎𝑖 𝐶ℎ𝑖𝑐𝑘𝑒𝑛 呢個整左成25分鐘 用炭火慢慢烤雞肉烤得好均勻 外面脆皮 好香炭燒味入面未
一開始係俾佢個靚景吸引咗
𖣘
📌分類
#couple_fooddiary_東南亞
#couple_fooddiary大角嘴

⍟ 前菜:蝦片 (每枱一份)
店員會先俾一小籃蝦片 大約有10幾片
口感比出面嗰啲硬啲 不過作為前菜都幾好嘅

☼☼☼☼☼☼☼☼ ☼☼☼☼☼☼☼☼
𖣘小菜:蟹肉奄列 $138

份量唔算好大 不過蟹肉都算足
每一啖都有一絲絲嘅蟹肉
初初食係幾香口 點個泰式酸辣醬 係夾嘅
不過食到中後期有啲漏(❍ᴥ❍ʋ)
後尾見到成隻碟都係油…
整體感覺好一般 普通奄列 性價比低

再點埋佢嗰隻用洋蔥 蔥整成嘅醋
味道係有泰國街頭嘅風味
如果大家會去呢間 推介大家試呢個
不過 呢個價錢 如果份量多啲就更好啦

☞︎ 𝗧𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬 𝗥𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗮𝗻𝗱: 𝟲.𝟱/𝟭𝟬
蟹肉奄列
伊善炭燒火雞