一行到餐廳門口已經覺得係非常IG-able,鮮豔色彩嘅裝修,同埋服務熱情嘅東南亞staff,會令到你有種一秒飛泰國的錯覺。入座後送上東南亞風味嘅蝦片,staff開始推介我地必食嘅餐點,同埋都強調左要試炭燒類,最後同老闆傾計時先知原黎炭燒係餐廳嘅招牌。薑汁菠蘿沙冰第一次見到咁嘅組合,試落口又非常之fresh,薑汁味足不過唔辣同菠蘿味完美配搭,食重口味嘢就要飲呢杯啦海鮮青木瓜沙律清爽口感非常適合做開胃前菜,醬汁唔會太酸,海鮮用料也都好真材實料呀~如果可以大份少少更完美,因為實在停不了口。伊善炭火燒牛肉一端上桌我終於知道點解係咁推介我地試炭燒嘢啦!粉嫩粉嫩的牛肉,燒完出黎都仲咁juicy冇多餘嘅調味,搭配上秘制沾醬,絕對值得你一試蟹肉炒飯最不帶有期待的一道,卻有驚喜因為老公想食主食,所以決定揀一個清淡口味嘅炒飯,但點都估唔到,看似普通食起都好夠味仲係啖啖有蟹肉辣肉碎生菜包不愛吃飯的我,只要有泰菜我就離不開生菜包,呢間口味係青檸味重d清爽口感嘅嘎拋豬,生菜部分係mix沙律菜,口感多左唔同嘅層次。好感謝在我想食甜品果一刻,老闆大方招待左一份芒果糯米飯。個味道就同我係清邁夜市食嘅一模一樣🥺🥺整體而

蝦片

薑汁菠蘿沙冰

伊善炭火燒牛肉
冇多餘嘅調味,搭配上秘制沾醬,絕對值得你一試
炭燒牛肉

蟹肉炒飯
最不帶有期待的一道,卻有驚喜

辣肉碎生菜包

肉碎生菜包

整體而言係一間值得再回訪嘅餐廳,係服務態度、食物味道、裝修擺設黎講都係水準之上
2022-01-04
蝦片