2016-11-17 295 瀏覽
成日聽人講雞煲要冬天去食先有風味,但我有班雞煲友次次約出離都要食盡香港雞煲,所以九月既我地又食雞煲了今次哩間係北角,一入去已經好大陣雞煲味香到陣 係享受主菜之前我地因為怕唔夠食,結果試左哩道菜豬手用料好充足,唔單只離左大概都有十件熱辣辣既豬手,肉質鮮嫩又唔韌,size好容易咬,而且調味好好,本來已經有椒鹽味,加上炸蒜蓉好野味,超級好評唔揀錯然後就到重頭戲啦雞煲調味調得真系好強烈,未攪拌已經可以一直聞到強烈既香料味道,用料亦都好充足,雞都一樣好嫩易咬,而且辣味十足,特別可能因為有少少重慶酸辣粉既味道,食開辣既我地都覺得辣得好有水準留曬鼻水,但的確系值得一贊的美食整體黎講,我地三個人既晚餐的確好滿足,唔單只滿足左我地既雞煲癮,亦都嘗試到好好既新菜式

今次哩間係北角,一入去已經好大陣雞煲味香到陣

係享受主菜之前我地因為怕唔夠食,結果試左哩道菜
蒜香椒鹽豬手

然後就到重頭戲啦
老重慶奇味雞煲 (中辣)

2016-09-29
蒜香椒鹽豬手
老重慶奇味雞煲 (中辣)