餐廳: 方叔叔重慶老火鍋 (如心廣場一期)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
有冇人同我一樣食火鍋都無辣不歡?方叔叔重慶老火鍋大受歡迎嘅麻辣鴛鴦鍋真係啱晒我,想食重慶麻辣火鍋,call埋鍾意食辣嘅朋友就去得!新式中式火鍋店擺脫舊有形象,乾淨企理,又提供織布圍裙俾客人。而且呢類火鍋店服務水準一流,服務員態度親切,觀察力強,隨時為客人服務,全程無叫過加水,服務員就自動自覺出手!坐低後,服務員會先為客人免費送上一碗紅棗雪耳湯水,清肺潤喉!鴛鴦麻辣鍋$38/位麻煩鴛鴦鍋包含重慶辣湯底,再自選另一個湯底,按人頭計算$38一位,重慶辣湯底揀選了普通辣,紅噹噹嘅湯底內存是指天椒、薑片、胡椒粒,麻辣味並存!另外選了養生花膠雞鍋,每位另收$20,女仕們必食,養顏滋補,半鍋黃澄澄湯底內有好多花膠、雞件、蟲草!茶位/醬料$20/位每張枱上均有醬油、醋、麻油、蔥、蒜蓉等,客人自理,夠晒方便。鮮拼九宮格$228見到網上好多人點選呢個鮮拼九宮格,有9款菜品,每樣份量唔多又有得試唔同食材,真係啱晒有選擇困難症嘅我,9款菜品包括:滷金錢肚、珊瑚蚌、滷豬手、黑松露墨魚滑、鮮黃喉、豬肉貢菜滑、香菜牛肉滑、麻辣牛肉絲、鮮竹笙手打蝦滑,以上有啲菜品係恒常Menu上揾唔到架!毫無疑問,墨魚滑、牛肉滑、豬

鴛鴦麻辣鍋$38/位

茶位/醬料$20/位

鮮拼九宮格$228
見到網上好多人點選呢個鮮拼九宮格,有9款菜品,每樣份量唔多又有得試唔同食材,真係啱晒有選擇困難症嘅我,9款菜品包括:滷金錢肚、珊瑚蚌、滷豬手、黑松露墨魚滑、鮮黃喉、豬肉貢菜滑、香菜牛肉滑、麻辣牛肉絲、鮮竹笙手打蝦滑,以上有啲菜品係恒常Menu上揾唔到架!毫無疑問,墨魚滑、牛肉滑、豬肉滑、蝦滑等一向出色,滷過既金錢肚、豬手好腍好入味,豬手有滿滿嘅骨膠原!

美國牛板腱(半份)$98
肉質鮮嫩多汁,油花分佈均勻,涮煮後沾上醬料食用更味美!

黑豚腩肉(半份)$48
肉質豐腴,入口鮮嫩,肉汁豐富!

鮮豬心(半份)$38
平時打邊爐唔係間間火鍋店都食到豬心,估唔到咁有彈性,師傅切得大大一片的,口感更強烈,適合喜歡嚼勁的人試試。

大刀筍片(半份)$18
清脆可口,入口脆嫩,不錯!

唐生菜(一份)$28
清爽新鮮,菜色青綠。

鮮竹笙(半份)$38
具有嚼勁和清爽的口感。

紅糖爆漿糍粑(半份)$38
傳統重慶甜品,外層糯米皮薄而Q彈,內部填滿了甜美的紅糖漿,口感獨特。

無糖可樂(罐)$18