2022-05-02 330 瀏覽
♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡ 葵興 - KOL Bakery ♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡‎ 最近見網上呢個包大熱☺️再加上…而家推出緊買一送一優惠😝 熱愛麻糬嘅我一於去試下😎麻糬超煙韌碌多幾張圖睇下入面有咩餡🤩餐廳出面有少少outdoor 位可以即場享用枱面有枝裝飾小麥克風🎙️ 幾得意😀附近有啲植物 幾舒適😝🔹芋蓉麻糬QQ $28 (買一送一優惠中)面頭灑滿紫薯粉 所以我仲以為係紫薯包原來唔止咁簡單入面有芋泥、麻糬芋泥口感軟綿🤤 我覺得外表係最靚😬🔹綠茶麻糬QQ $28 (買一送一優惠中)綠茶味香濃 估唔到有紅豆🫘味道唔苦仲帶點甜 因為係三款入面最甜我覺得好似甜品🤣🔹爆漿朱古力麻糬QQ $28 (買一送一優惠中)朱古力係流心 味道香濃小朋友最愛❤️૮₍´˶• ᴥ •˶`₎ა :總評舖頭用咗湯種方式製作麵包所以麵包都能夠保持合適嘅濕潤度 一啲都唔乾三款都好值得一試 因為餡料完全唔同 ◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.📍KOL Bakery (葵涌)葵涌葵安道1號KCC2地舖►▪▫►▪▫►▪▫ 用餐提示 ►▪▫►▪▫►▪▫►- 翻熱食更好味 - Google map 搵呢度有少少唔準 - 優

最近見網上呢個包大熱☺️
再加上…而家推出緊買一送一優惠😝
熱愛麻糬嘅我一於去試下😎
麻糬超煙韌
碌多幾張圖睇下入面有咩餡🤩

餐廳出面有少少outdoor 位可以即場享用
枱面有枝裝飾小麥克風🎙️ 幾得意😀
附近有啲植物 幾舒適😝

🔹芋蓉麻糬QQ $28 (買一送一優惠中)
面頭灑滿紫薯粉 所以我仲以為係紫薯包
原來唔止咁簡單
入面有芋泥、麻糬
芋泥口感軟綿🤤
我覺得外表係最靚😬

🔹綠茶麻糬QQ $28 (買一送一優惠中)
綠茶味香濃 估唔到有紅豆🫘
味道唔苦仲帶點甜 因為係三款入面最甜
我覺得好似甜品🤣

🔹爆漿朱古力麻糬QQ $28 (買一送一優惠中)
朱古力係流心 味道香濃
小朋友最愛❤️

૮₍´˶• ᴥ •˶`₎ა :總評
舖頭用咗湯種方式製作麵包
所以麵包都能夠保持合適嘅濕潤度 一啲都唔乾
三款都好值得一試
因為餡料完全唔同

◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.
📍KOL Bakery (葵涌)
葵涌葵安道1號KCC2地舖

►▪▫►▪▫►▪▫ 用餐提示 ►▪▫►▪▫►▪▫►
- 翻熱食更好味
- Google map 搵呢度有少少唔準
- 優惠到6月31日

喜歡我嘅分享:請follow, like and share @elaine.eat

🔎冇頭緒:#elaineeat
🔎發掘同區美食:#ee葵興
🔎發掘同類美食:#ee甜品

#hkfoodie #hkfoodblogger #instafood #hkblogger #kcc #葵興美食 #葵興 #bread #dessert #coffeeshop #coffee #cafe #散水餅 #散水餅推介 #蛋糕 #網紅 #kol #網紅店 #甜甜的 #美美的 #kolhk #麻糬 #拉絲