之前見到有人講哩間野冬天有紫薯火鍋, 已經諗住專程黎試, 點知坐低見到MENU有埋抺茶味, 唔洗諗, 一於叫哂雨個黎食!個鍋都媿迷你, 配埋D野食, 其實都係食唔哂D抺茶和紫薯, 真係想另外叫D麵包或者棉花糖黎食埋佢!我本身好鍾意抺茶, 所以兩個一食之下鍾意抺茶味多D, 濃味D, 甜D但其實紫薯味無咁甜, 反而越食越有香味, 無咁濃, 反而可以食多D都唔會覺得"漏"見到隔離枱係當甜品咁叫哩個火鍋黎食, 但我因為專程黎食所以做左正餐咁, 食完之後其實都有D濟, 但正餐淨係食甜野又怪怪地咁, 所以叫左大家的另一款推介- 菠菜奄列可能歐洲人都係食慣濃味野, 哩款菠菜奄列第一啖食落好好味, 但食多幾啖就覺得比較濃味和鹹, 淨食佢又鹹左DD下次如果約多D朋友黎, 可以試埋個豬手, 見到隔離枱叫了, 好似好正咁!總括而言, 抺茶迷和紫薯迷必食, 快D把握冬天機會黎食哩個火鍋! 我會ENCORE!

紫薯火鍋和抺茶火鍋
火鍋中的水果,份量少左d