2019-10-31 144 瀏覽
萬聖節呀!雖然香港氣氛麻麻,但始於要食飯嘅,一家三口近近地行去京瑞廣場搵嘢食,有咗比卡豬之後,食飯嘅地方一定要舒適闊落,行過呢度喺門口哥哥仔已經好有禮貌招呼,再睇吓環境,座位大到可以放埋BB車,唔使諗喇就呢度食我地嘅萬聖節晚餐,睇餐牌食物種類都算多,仲有幾款兒童餐添,交俾太座話事,先嚟呢度嘅招牌蠔湯,嗜蠔者一定會超滿足,成碗湯充滿蠔味,第二度從未飲過,當然呢度仲有其他餐湯嘅,因為唔係全部人都喜歡蠔;小虎蝦沙律用料超新鮮,沙律菜真係冇得呃人,小虎蝦上碟係微暖,睇到係用心去整,唔係一早煮好冷藏好,等客人點菜就上嘅貨色,用心;呢度嘅特飲菠蘿有機亞奇籽綠茶係我至鍾意嘅味道,微酸而帶甜,清新醒胃;兒童餐太座點咗炸魚薯條粟米配芝麻沙律加橙汁,唔知係咪因為用架車車做餐盤,比卡豬竟然搶住食,少可少可;到主菜上喇,有我地最愛嘅德國咸豬手,呢度配上酸椰菜,又係第一次食,估唔到咁好食,首先食哂嘅係酸椰菜,哈哈,豬手皮夠脆而肉質不硬入味,唔使點芥辣都夠味,美中不足係我覺得今次我呢隻太細了;最值得推薦嘅係呢個日本帶子菠菜忌廉天使麵,食麵好似食緊菠菜咁嘅感覺,食哂豬手先食都食哂可想而知好味程度;飽到捧住個肚,但甜
;最值得推薦嘅係呢個日本帶子菠菜忌廉天使麵,食麵好似食緊菠菜咁嘅感覺,食哂豬手先食都食哂可想而知好味程度;飽到捧住個肚,但甜品係用第二個胃嚟裝,所以個LemonTartufo雪糕,我地一家三口係用“爭”嚟形容食相,比卡豬望住爸媽同佢爭食個樣好搞笑;最後真係好可惜嘅係冇辦法食到生蠔,我見餐牌有我倆最喜歡嘅Gillardeau,仲要做緊買一送一,不過胃嘅容量真係容納唔到,我倆決定下次再嚟食蠔
招牌蠔湯
小虎蝦沙律