今晚來到荔枝角和朋友逛D2 place, 在附近找到這間openrice的人氣餐廳來到時剛好坐到最後的2人台,之後就看到門外有開始有長長的人龍了,真lucky!這裡的裝修好有日本的味道,牆上放上各種日本燒酒、以及其舊式宣傳廣告、日式燈籠和日本名信片等,好有去了日本的感覺桌上的餐具都好有日本的感覺我們參考了openrice和身邊食客的菜式後,下單叫了各種推介。首先來了這個迷你三文魚籽甜蝦蓉丼,$88嘩!! 真係嘩⋯⋯⋯滿到瀉出黎啦 望落好似好巨型好大碗~ 其實佢係得手掌心咁大架乍 甜蝦蓉好鮮甜 仲有大大粒既三文魚子,咬開爆醬鮮味無窮,沒有半點苦澀啖啖肉,勁滿足 再加啲wasabi同少少鼓油食 如果多啲飯就好啦!七味魚翅 $68好似魚干咁,非常煙韌~ 肉質薄的部位有點太韌,需要牙力長點時間嘴嚼,味道頗辣~芝麻雞翼 (3隻) $58外皮炸得好酥脆,非常甘香,仍保留到雞翼的鮮嫩和肉汁! 正另一招牌~  原條成田醬炭火燒鰻魚飯 $128 條饅魚真係有我前臂到手指咁長架燒饅魚醬汁甜甜地,均勻塗喺鰻魚身上,無腥味,好味! 饅魚肉質燒得剛好,厚肉但吾會好腍,再燒脆皮一點會更好💕在同區算是不錯的餐廳,可

桌上的餐具都好有日本的感覺

首先來了這個迷你三文魚籽甜蝦蓉丼,$88

迷你三文魚籽甜蝦蓉丼
嘩!! 真係嘩⋯⋯⋯滿到瀉出黎啦
望落好似好巨型好大碗~ 其實佢係得手掌心咁大架乍
甜蝦蓉好鮮甜
仲有大大粒既三文魚子,咬開爆醬鮮味無窮,沒有半點苦澀
啖啖肉,勁滿足
再加啲wasabi同少少鼓油食
如果多啲飯就好啦!

七味魚翅 $68

好似魚干咁,非常煙韌~

肉質薄的部位有點太韌,需要牙力長點時間嘴嚼,味道頗辣~

芝麻雞翼 (3隻) $58

外皮炸得好酥脆,非常甘香,仍保留到雞翼的鮮嫩和肉汁! 正

另一招牌~  原條成田醬炭火燒鰻魚飯 $128

條饅魚真係有我前臂到手指咁長架
燒饅魚醬汁甜甜地,均勻塗喺鰻魚身上,無腥味,好味!
饅魚肉質燒得剛好,厚肉但吾會好腍,再燒脆皮一點會更好💕

在同區算是不錯的餐廳,可以再戰!
迷你三文魚籽甜蝦蓉丼