最中意呢啲麻甩野午餐1200前到$40尖沙咀地段抵啦,不過我個日就1213入去$45🥴凍飲唔洗加錢👍🏻 .蔥油雞扒飯 ($45) 凍奶茶少甜未黎就已經決定好食呢個見到IG啲想好吸引,黎到就知點解咁多人叫。係雞扒係重點,大大塊面頭煎得夠香脆,肉厚但又唔會煎到老,肉質仲係嫩,茶記黎講真係唔話得。蔥油撈飯一流,加分位係飯夠曬熱又夠多豉油🤤用嘅係甜豉油甜甜地唔會太鹹要我淨食油撈飯都得始終都係蔥油,一路撈飯會見到碗底有油,唉唔理啦好食就得😬三眼叉燒飯 ($45) 凍咖啡少甜一上就見到隻三眼仔煎得咁靚,蛋有脆邊,煎得啱我好可以蛋黃撈飯。諗住茶記又唔係專門食燒味叉燒應該麻麻啦,係爸爸個碗偷咗舊黎食,又唔錯喎衰鬼,肥瘦適中唔會乾硬。平時飲凍奶茶最怕太甜,聽聞呢間唔會就試下啦,又真係唔太甜,唔澀幾好。本身想試下我爸杯咖啡點知轉個頭就冇曬😑一滴都飲唔到.呢間雖然係茶記,但樣樣都做得幾好,齊曬香港經典野好似叉燒滑蛋飯、常餐等等,價錢又抵。重點係咖哩黃,炒蛋黃,蛋黃黃,西多黃,咁黃,唔係唔罰呀嘛。
最中意呢啲麻甩野

蔥油雞扒飯 ($45) 凍奶茶少甜
始終都係蔥油,一路撈飯會見到碗底有油,唉唔理啦好食就得😬

三眼叉燒飯 ($45) 凍咖啡少甜
三眼叉燒飯

重點係咖哩黃,炒蛋黃,蛋黃黃,西多黃,咁黃,唔係唔罰呀嘛。
  • 三眼叉燒飯