Beans嘅all day或者午晚餐可能比較貴,冇$100-200都難啲落樓,當然嘢食都值嘅,但如果budget緊🤏🤏 下午茶絕對係正正子嘅選擇!Tea set ~$50倒,呢個Oreo麻糬流心吐司超驚喜啊黑媽媽嘅(竹炭?)吐司襯返Oreo嘅黑色,同面頭白色嘅麻糬同雲呢拿雪糕球形成對比。Toast入面係流心朱古力(比你想像中嘅再流心多好多 係好流嗰隻),睇返啲相啲人揭起個toast蓋,會見到入面好juicy嘅流心。我食嗰陣冇留意有蓋,就咁切細件食,每次一下啲汁係咁流出嚟,我 心諗有冇咁juicy啊?但個toast個外層仲係脆㗎喎!個麻糬完全係畫龍點睛! ! !麵包嘅香脆vs麻糬嘅煙韌、雪糕嘅凍冰冰vs麵包同麻糬嘅暖熱,完全係味覺上嘅享受! ! !咁講可能好浮誇,但呢排心情好差,嗰日係差到要即刻搭車出去搵好味嘅嘢食cheer up吓,呢個甜品完全做到安慰嘅效果!自己食晒成個,就覺得個流心可以用濃度高啲嘅朱古力、少甜啲就更好嘞!

Oreo麻糬流心吐司

心諗有冇咁juicy啊?但個toast個外層仲係脆㗎喎!

2020-07-22
Oreo麻糬流心吐司