招聘中
薪金面議
9天前
$70-$85
時薪
更多筍工 (8)
2024-03-19 169 瀏覽
想食個健康的午餐,打開MENU,見到有全日早餐,一眼就比個蕃茄湯吸引左。加$30仲有個羽衣甘藍沙律。本身一個人食擔心會唔會食唔哂,點知份量剛剛好。而且仲要好fresh。三層芝士的濃郁味,比想像中正,加熱了剛剛好,好正!最後仲送左個黑糖姜母茶。環境好舒服企理,一個人靜靜地食個午飯,感覺好舒服。推薦。
三重芝士三文治, 蕃茄濃湯, 羽衣甘藍沙律, 黑糖姜母茶
2024-03-16
三重芝士三文治, 蕃茄濃湯, 羽衣甘藍沙律, 黑糖姜母茶
  • 三重芝士三文治,羽衣甘藍沙律, 姜母茶
2024-02-27 211 瀏覽
叫左幾樣野食外賣,有甲羅燒意粉、紅酒燉牛肉意大利飯、Egg Benedict同三重芝士三文治意粉同意大利飯份量都係正常偏細,但都勉強接受個三重芝士三文治,打開個下個份量細到嚇親我,只係得半份三文治。實際用料係得一塊多士同芝士,咁樣就$92連埋餐湯野飲。一開始仲以為係職員執外賣執錯,特登打電話返餐廳問,但係職員都話本身份量係得咁少,同老闆反映過好多次好多客人唔滿意,但係都冇改善過,咩都做唔到🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️老實講,$92連餐湯俾啲咁嘅份量真係令人好難接受,幾好味都唔想再幫襯。更何況嘢食味道普遍嚟講,比起以前都差咗好多,但價位就一路升。幾份外賣總共買咗五百幾蚊,但份量同埋味道都唔值得呢個價錢,強烈建議大家幫襯前諗清楚俾咁既錢食餐飯係咪值

意粉同意大利飯份量都係正常偏細,但都勉強接受

三重芝士三文治
2023-11-01 630 瀏覽
叫左全日早餐,炒蛋不錯,但唔夠熱,煙肉很好,但都係唔夠熱,貝果好食,焦糖香蕉不錯!抹茶卷蛋好食!牛肝菌湯好杰,超級漏!黑松露薯條,薯條炸得好好食,黑松露醬有好多

2023-11-01
用餐優惠
優惠券
雖然荳子應該都算幾紅,不過都不能不幫佢賣廣告(我唔識老闆&職員㗎~)Tea set $ 50 已有一客直徑約15cm 芝士開心果pizza 配蜜糖 + 指定飲品冇諗過咸嘅pizza 配甜嘅蜜糖,味道咁有趣另外 加多 $30 要多個 薯條配芝士醬滿足到不得了
冇諗過咸嘅pizza 配甜嘅蜜糖,味道咁有趣
另外 加多 $30 要多個 薯條配芝士醬
滿足到不得了

2023-09-17 539 瀏覽
每次屋企人話出去食飯,因為住附近嘅關係,所以好多時都去beans😆今次終於的起心肝寫beans🤣其實每次去都冇失望,menu都會有新品,食物質素唔差,又有擺盤,餐廳環境舒服乾淨✨侍應有禮貌,所以一家人都鍾意去食跟主食加30蚊配小食,蕃薯條感覺健康d,餐飯食到最尾都脆卡邦尼煙肉意大利闊意粉掛汁,連配料都沾滿, 煙肉同菇量夠油封鴨腿肉意大利飯有黑椒味, 鴨肉已拆肉,鴨肉味出再配埋油香味,唔錯 ~配埋芝士脆皮,有陣鹹香味,一碟野食到好多味道😋但今次我覺得個烤雞Pizza麻麻地,落太多蜜糖所以太甜 ,都蓋過燒烤醬同芝士既味道🤔揀一個主食都可以配美式咖啡/檸檬蜂蜜(可選擇甜度同冰量,有熱揀)/黑糖姜母茶(只有熱),今次去檸蜜蜂蜜賣哂😢咁夜就唔飲咖啡,咁唯有養生d揀姜母茶,都唔錯既,姜味重😂侍應都細心,幫我斟水個時見我擺電話係杯隔離,都禮貌地提一提我拎走先斟水,服務有加分🙌🏻

跟主食加30蚊配小食,蕃薯條感覺健康d,餐飯食到最尾都脆
蕃薯條
卡邦尼煙肉意大利闊意粉掛汁,連配料都沾滿, 煙肉同菇量夠
卡邦尼煙肉意大利闊意粉
油封鴨腿肉意大利飯
烤雞pizza

2023-08-31
卡邦尼煙肉意大利闊意粉
油封鴨腿肉意大利飯
2023-09-14 300 瀏覽
非常喜歡食佢嘅下午茶餐,特別係佢嘅香蕉pancake,我覺得非常之香口,而且啱晒我呢啲鍾意食甜品嘅人份量啱啱好又唔會太少之前仲有漂書呢個項目,啱晒我呢啲讀書迷,非常之有文化色彩

份量啱啱好又唔會太少
之前仲有漂書呢個項目,啱晒我呢啲讀書迷,非常之有文化色彩
2023-09-14 222 瀏覽
白味噌帆立貝意大利闊條麵前前後後都去過呢間餐廳幾次,唔肯定呢款係咪週末限定,有時候Menu未必會搵到呢款菜式,所以今日見到即刻叫黎試一試。第一樣不得不讚佢嘅麵粉,咬落去有彈性,口感很OK。所選用嘅飯立貝有鮮味, 而味噌味道亦都啱啱好,食落個感覺唔會好重味,對比Menu入邊嘅蕃茄醬意大利粉或者黑松露味嘅意粉,呢款闊條意大利麵個味偏向清新,有時出街食嘢食開太濃味想食返淡少少,呢款係一個唔錯嘅選擇。凍檸蜜每個套餐都會配嘢飲,例如有薑母茶同凍檸蜜,而呢杯凍檸蜜一啲都唔Hea,檸檬唔多唔少,三片啱啱好,唔會令到杯嘢太酸,而且仲有一片薄荷香葉調嚇味。雖然係檸蜜,但係就有啲酸中帶甜嘅感覺,非常好飲。黑松露薯條選用粗身嘅薯條,雖然個筒好似好細,但係份量其實都唔少,$30嚟講,性價比唔錯。我覺得薯條好食嘅一個關鍵就係夠脆,如果上菜果陣已經攤凍咗就會變淋,冇曬口感,但同時又唔可以炸得太盡,搞到咬落去完全感受唔到薯粉。而呢個黑松露薯條炸嘅火候就啱啱好,咬落去脆身,配合味道好濃郁嘅黑松露醬,正!不過如果唔要醬就咁食薯條,其實味道都已經非常唔錯。最後都想講嚇呢間餐廳嘅環境,週末嘅下午茶時間唔算特別多人,燈光偏暗
白味噌帆立貝意大利闊條麵

凍檸蜜

黑松露薯條

最後都想講嚇呢間餐廳嘅環境,週末嘅下午茶時間唔算特別多人,燈光偏暗比較柔和,而且餐廳餐廳入邊播放一啲比較柔和嘅音樂,唔會特別搶耳覺得好嘈。如果週末想一個人輕鬆一下又或者同朋友仔出嚟傾嚇偈食嚇嘢,呢間餐廳都係一個唔錯嘅地方。
2023-08-20
  • 白味噌帆立貝意大利闊條麵
  • 黑松露薯條
2023-06-22 332 瀏覽
🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️呢間絕對係一間好岩同朋友家人聚會既好地方好餐廳,環境舒服。一開頭入去會首先叫大家試噴下佢地賣緊既酒精搓手液,然後睇吓你啱唔啱,啱你就可以買,其中試咗一隻好似白桃味,都幾香,隻味唔會太假。1. 黑蒜·譏燒鮑魚·蜆肉·白酒意大利粉 $128色香味俱全,夠晒惹味,蒜味好香,感覺唔會太漏😋隻鮑魚仲幾好味幾新鮮添。2. 原隻烤八爪魚鬚🐙墨汁意大利飯好大條八爪魚鬚,超新鮮,好有咬口,夠入味,而意大利飯都粒粒分明,唔會有太多既包感😎😋
🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️

1. 黑蒜·譏燒鮑魚·蜆肉·白酒意大利粉 $128

2. 原隻烤八爪魚鬚🐙墨汁意大利飯

2023-05-23 1067 瀏覽
星期五晚上六點前到達,仲可以Order午餐同下午茶,結果用午餐價錢食到Dinner真心抵!!我同男友出名大食😆,所以點左兩個Lunch set,加一個Tea Set,另外仲加薯條小食同甜品🙈。可能我高估左我地嘅能力,食到一半已經好飽好滯😂下次唔敢叫咁多啦😅凍檸蜜+熱姜母茶餐飲一D都唔hea😯,檸蜜有三片檸檬外,更有薄荷葉做點綴同提味;少甜姜母茶就好薑好好飲,女仔一定要飲;😏本身諗住追加嘅薯條唔會好多,所以兩個午餐都加左,但原來連筒低都裝滿😮,我地兩個薯怪都要叫投降🤣(追加)芝士薯條 $30薯條新鮮炸出嚟;不過芝士醬唔夠杰,而且芝味偏淡、唔夠香。(追加)黑松露薯條 $30松露味好濃,不過食到中段會覺得好溜🙈(午)軟殼蟹意粉 $86蟹偏細,同埋唔夠脆,不過有蟹香;忌廉汁收得乾水得制,唔夠creamy,整體偏乾身。(午)黃金蟹肉意粉 $86個人覺得呢個意粉好味D😋,食得出鹹蛋黃香味、加上份量唔少嘅蟹肉、同埋十足份量嘅雜菇,成個意粉食落幾豐富,而且夠濕潤。不過油膩感較高,一個人食應該滯到食唔哂🙊(茶)開心果PIZZA $50開心果零存在感,芝士係水牛芝士,所以無乜芝香。PIZZA本身灑左一層砂

凍檸蜜+熱姜母茶

少甜姜母茶就好薑好好飲,女仔一定要飲;😏

追加薯條各$30

(追加)芝士薯條 $30
薯條新鮮炸出嚟;
不過芝士醬唔夠杰,而且芝味偏淡、唔夠香。
(追加)黑松露薯條 $30
松露味好濃,不過食到中段會覺得好溜🙈

(午)軟殼蟹意粉 $86
(午)軟殼蟹意粉

(午)黃金蟹肉意粉 $86
(午)黃金蟹肉意粉

(茶)開心果PIZZA $50
(茶)開心果PIZZA

(茶)開心果PIZZA

開心果零存在感,芝士係水牛芝士,所以無乜芝香。PIZZA本身灑左一層砂糖,之後加芝士焗,食落已經甜甜地,再加蜜糖優點係多左一份蜂蜜香,但會甜得制….😐唔加嘅話,味道又太單調,所以我麻麻地呢款PIZZA😅。

(加)熱鮮奶伯爵茶Latte $10
(加)熱鮮奶伯爵茶Latte

飲落有伯爵茶香,但奶唔夠香濃,成杯野似伯爵茶香味嘅奶水,有小失望。

(追加)Tiramisa $30
(追加)Tiramisa

呢個甜品唔錯,唔會好甜,Cream好滑,幾有咖啡香,食落唔會好滯。

最後連埋加一埋單$354,非常抵!!
到晚上7點零離座,餐廳依然未坐滿。
2023-05-19
追加薯條各$30
(午)軟殼蟹意粉
(午)黃金蟹肉意粉
(追加)Tiramisa
2023-04-17 650 瀏覽
環境舒服嘅連鎖人氣CAFE ✣無論環境 衞生 同食物質素都唔錯MENU 價錢係中價位(๑˃̵ᴗ˂̵)و入座前有香薰消毒液免費使用為小朋友提供兒童餐具餐牌設計 都好有風格💕焦糖香蕉窩夫🧇有驚喜🤍賣相靚🤎香蕉同焦糖一齊煮,配埋雪糕食真係好唔錯黃金蟹肉意粉🍝醬汁加入了好多蟹肉同鹹蛋黃撈埋一齊食 食到啖啖蟹肉☺️
環境舒服嘅連鎖人氣CAFE ✣

餐牌設計 都好有風格💕

焦糖香蕉窩夫

焦糖香蕉窩夫🧇
有驚喜🤍賣相靚🤎
香蕉同焦糖一齊煮,配埋雪糕食
真係好唔錯

2023-04-14
焦糖香蕉窩夫
黃金蟹肉意粉
2023-03-27 605 瀏覽
去大埔行到攰,想搵個地方坐下食啲野,每次去親邊都會見到外面有人龍,試下啦,未吃過。Menu係中價位,食物都係咖啡店cafe 嘅野食。都係賣相好吸引嘅類型。叫左個焦糖香蕉窩夫,有啲驚喜喎,香蕉本身連焦糖一齊煮,加上雪糕同窩夫一齊黎食,好正。配兩隻醬,蜜糖同忌廉,我自己鍾意食甜啲,會點蜜糖比較襯啲。呢個餐本身有一杯野飲,加$10換青檸梳打,正常野,冇特別。我單點左杯冰搖咖啡,黎到嗰時真係O左嘴😅仲以為係高杯裝嘅冰咖啡。下面噴住啲氣,其實只係放左好多乾冰。搞咁多野,試下先……唔……😅好普通嘅黑咖啡,冇乜大特別,仲要$40一杯。食物唔錯嘅,不過係好普通嘅野食,賣相靚所以好吸引。我自己就冇乜意欲回頭。

呢個餐本身有一杯野飲,加$10換青檸梳打,正常野,冇特別。

2021-07-04
  • 焦糖香蕉窩夫
2023-03-25 529 瀏覽
今日中午同屋企人嚟到Beans 食午餐相隔好幾個月冇食了,大約12點等咗陣就入得店員先帶我哋揀潔手液清潔雙手Jasmine 味好香安排坐sofa 位,睇過餐牌後用qrcode 落單等咗十幾分鐘開始上菜-豪華all day breakfast 賣相不錯,窩夫外表微脆內裡柔軟配上忌廉香甜可口黑松露炒蛋香濃滑溜,煙肉煎得焦脆,雞肉腸味道不錯沙律菜同蕃茄新鮮,煙三文魚鮮美爽滑唯獨野菌比較咸小食併盤單骨雞翼肉質軟嫩,蜂蜜味香甜,燒烤味較惹味肉醬薯條味道不錯,可惜薯條大部分土淋咗不夠脆炸洋蔥圈就夠晒酥脆配茄汁相當好味軟殼蟹黑松露意粉黑松露醬汁濃厚,軟殼蟹香脆酥鬆味道剛好跟餐加配栗子蛋糕賣相可愛,栗子味重而撻底香脆,中間的忌廉較甜跟餐加配綠茶卷蛋糕濃濃的綠茶味跟香甜紅豆真是絕配蛋糕細密而濕潤,非常美味整體食物賣相和味道都不錯,蛋糕美味店員友善又服務周到,環境舒適好啱放假嚟chill 下~注意用餐限時90分鐘
今日中午同屋企人嚟到Beans 食午餐
相隔好幾個月冇食了,大約12點等咗陣就入得

店員先帶我哋揀潔手液清潔雙手Jasmine 味好香
安排坐sofa 位,睇過餐牌後用qrcode 落單
等咗十幾分鐘開始上菜
豪華all day breakfast
賣相不錯,窩夫外表微脆內裡柔軟配上忌廉香甜可口
黑松露炒蛋香濃滑溜,煙肉煎得焦脆,雞肉腸味道不錯
沙律菜同蕃茄新鮮,煙三文魚鮮美爽滑
唯獨野菌比較咸

小食併盤
單骨雞翼肉質軟嫩,蜂蜜味香甜,燒烤味較惹味
肉醬薯條味道不錯,可惜薯條大部分土淋咗不夠脆
炸洋蔥圈就夠晒酥脆配茄汁相當好味

軟殼蟹黑松露意粉
黑松露醬汁濃厚,軟殼蟹香脆酥鬆味道剛好

跟餐加配栗子蛋糕
賣相可愛,栗子味重而撻底香脆,中間的忌廉較甜

跟餐加配綠茶卷蛋糕
濃濃的綠茶味跟香甜紅豆真是絕配
蛋糕細密而濕潤,非常美味

整體食物賣相和味道都不錯,蛋糕美味
店員友善又服務周到,環境舒適
好啱放假嚟chill 下~
注意用餐限時90分鐘
「辛苦搵來志在食」系列之我愛綠茶婊打工仔捱世界不容易, up 下 down 下好似騎馬咁, 但正所謂「辛苦搵來志在食」, 點都要瓹窿瓹罅食好西, 慰勞下自己是日「同撈同煲」過黎搵胃食貓 high tea, 梗係見貓貓最近 low low 地啦, 所以今次主題係「既 high又要甜」Beans 既 all day breakfast 就試過幾次, 都好得, 今次試下佢個甜品先黑松露醬薯條 : 我既favourite之一, 因為太肚餓, 一上枱就係咁食, 加上個醬又香濃又好味, 係咁食... 之後先諗起唔記得影相流心抹茶吐司 : 製作需時, 等左大概 15 分鐘, 但當「真人露相」之後, 真係值得 ; 大份之餘, 成個decoration/ 伴碟都好靚 ; 咬左啖mint 清一清口腔入面既黑松露味, 一切開個吐司, 哇! 啲綠茶漿好似瀑布係咁湧出黎, 好足料呀! 影完相即刻整啖先。哇! 又冰(雪糕)又火(綠茶漿)又軟(mochi) 又硬 (吐司), 仲要濃得黎唔太甜, 無論口感, 層次定味道, win 哂呀, 即刻講返句「我愛綠茶婊」呀! Hot Amerciano : 食甜品配靚啡, 爽
「辛苦搵來志在食」系列之我愛綠茶婊

打工仔捱世界不容易, up 下 down 下好似騎馬咁

, 所以今次主題係「既 high又要甜」

黑松露醬薯條 : 我既favourite之一,
... 之後先諗起唔記得影相

; 大份之餘, 成個decoration/ 伴碟都好靚
啲綠茶漿好似瀑布係咁湧出黎,
好足料呀! 影完相即刻整啖先。
即刻講返句「我愛綠茶婊」呀!

Hot Amerciano : 食甜品配靚啡, 爽口又互補, 唔加奶已經好好飲

成個afternoon tea 無得彈!
Hot  Americano
2023-03-09
Hot  Americano
  • 黑松露薯條
2023-03-11 232 瀏覽
本身外賣提取時間已經比預定嘅耐左10分鐘,但仍然俾漏飲品。雖然餐廳無耐之後有打電話俾我,但打左2次咁啱我都冇聽到就放棄左再搵我,感覺未免放棄得太快。。。。。。。
2023-02-23 358 瀏覽
今日叫咗個下午茶餐開心果pizza同雞翼薯條食,開心果Pizza味道唔錯,但係食到雞翼嘅時候已經覺得怪怪地,一望,有血嘅!😑😱🤢😰先唔要求食物味道,但係最基本要確定食物係熟嘅先呀!好失望😩希望廚房以後多加留意!