2019-07-22 81 瀏覽
以前食過隔離嘅一鳴拉麵,最近知道呢個麵店一分為二,開咗一間丼食堂,依日星期五晚放工去咗食晚餐。淺色嘅木系設計,有table 位有bar枱。餐牌裏邊有唔同嘅丼飯、串燒、小吃,日本酒等。我哋兩個人叫咗一個丼飯、同埋唔同嘅串燒晚餐。🥢🥢蒲燒鰻魚帆立貝盛鰻魚烤得好香,外皮有微微嘅燒焦;帆立貝都好大粒,配合埋其他嘅配料,再加少少飯素同wasabi 混合埋一齊食非常之正!🥢🥢燒物串燒熱辣辣上枱嘅時候香噴噴好吸引!燒雞翼本身調得好入味,加上檸檬汁感覺香濃而不油膩。翠玉瓜keep住好多汁喺裏面影到黑蚊蚊添,哈哈!係燒冬菇同埋燒日本紫薯仔。一食串燒我都好鍾意食燒冬菇,我覺得菇類燒香左係好有菇菌香,又健康。而日本連皮嘅番薯仔燒到個皮好脆,裹面仲軟綿綿嘅,好香甜。茄子都係我嘅至愛,茄子本身係冇特別加好多調味料,感覺好清,但連埋木魚碎一齊食係好好味。滿足開心嘅一餐

淺色嘅木系設計,有table 位有bar枱。
餐牌裏邊有唔同嘅丼飯、串燒、小吃,日本酒等。

我哋兩個人叫咗一個丼飯、同埋唔同嘅串燒晚餐。
🥢🥢蒲燒鰻魚帆立貝盛
蒲燒鰻魚帆立貝盛