2020年尾,今年無得去旅行,但又要被迫清假,於是去左大埔食一間平時勁多人排隊既知名牛腩店,之前睇飲食節目介紹過,我最期待既係個牛骨清湯底!中午大約12點30分到達,一個人大約排左30分鐘先有得食,第一次食,未知應該點叫,聽到大部分人都係叫,於是我就跟住叫!湯底真係堅清,有好香既牛肉味,完全無油同渣,高水準到我無落辣椒油,想好好品嚐下依碗牛骨上湯,牛腩係真係幾好味,無特別指定,但都係肥瘦適中,仲有少少牛筋可以食,又係入口即溶,河粉就正正常常,成碗湯飲曬,真係極少食粉麵會飲曬碗湯,係高質既!不過就坐得唔係太舒服啦,環境都幾迫同多人,一條友實要同人搭枱,雖然中間都有隔開,但係都知道係做樣架啦,大家都係美食既同路人,明白小店既經營不容易,好味真係可以行先,價錢都唔係特別平,好似要HK$66, 但記得飲食節目介紹過,群記用既係最高質牛腩,同埋係無急凍過,所以依個價錢我都認為係值得比既,最重要真係幾好味,下次我應該會買外賣了!
2020年尾,今年無得去旅行,但又要被迫清假,於是去左大埔食一間平時勁多人排隊既知名牛腩店,之前睇飲食節目介紹過[群記清湯腩],我最期待既係個牛骨清湯底
!

中午大約12點30分到達,一個人大約排左30分鐘先有得食,第一次食,未知應該點叫,聽到大部分人都係叫[爽腩河],於是我就跟住叫

2020-12-31