2023-08-16 711 瀏覽
一知道話壽司郎揀系香港"中心"(地理上)既鄰里開,系i中返學既我就等到頸到長,終於畢業嗰陣佢就開幕啦總算可以朝聖。雖說尚算新屎坑一個月,但貴為"宇宙最強",想食請先做排隊黨既壽司郎黎講,3/40分鐘根本係驚大於喜,可能同老牌屋村飲食習慣有關--等位時稍統計過,竟然有五間日本料理,壽司都有三檔(兩間迴轉),仲要同X心旗下元X同層附近打對台,不過現場所見戰況元X似乎體無完膚;亦可能區內知名度不足。要由扮街坊既小弟紹介恥左啲……可能唔少人以為禾輋係個冇鐵到既地方(連openrice都冇教),但其實由火炭站A出口發,都只係需10分鐘路程,轉右沿單車徑直行同路軌平行,經過三條下通道(第二條有樓梯就係去i中),係幼稚園右邊入村,右邊停車場隔離有樓梯上平台,沿有蓋直行就係商場(入門口轉左直行轉右前面左邊就系)。至於食評,連鎖黎講都係一貫水準,大家熟過我啦,完。

至於食評,連鎖黎講都係一貫水準,大家熟過我啦,完。
題外話/補充資料: 同日本當地壽司店相比: 味道:打和(一樣水準) 鮮度:日本勝(香港都鮮既,但甜度比下去,空運過?) 滿足度(價錢):日本勝(以$100黎計,只食到7碟到--未飽,日本可食到10碟多--夠飽)
  • 灸燒系列