2024-02-28 682 瀏覽
早排同朋友慶生,嚟咗呢間旺角嘅樓上𝗖𝗮𝗳𝗲。𝗹𝗼𝗰𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻好方便,地鐵一出就到,入到去完全係大型打卡現場,有人造沙灘、希臘風水池,都可以出露天𝗰𝗵𝗶𝗹𝗹。同朋友就簡咗坐出面邊食嘢邊傾計,望住旺角嘅夜景吹住風,非常放鬆~🍴黑松露忌廉汁意大利飯伴芝士焗大啡菇 $𝟭𝟮𝟴意大利飯比較𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺𝘆,每粒飯都有黑松露汁包住,幾鍾意食大啡菇,鮮嫩多汁,可以𝗯𝗮𝗹𝗮𝗻𝗰𝗲返芝士嘅𝗝𝘂𝗶𝗰𝘆~📝 :𝟳.𝟴/𝟭𝟬🍴 炭燒加拿大豬鞍 $𝟮𝟲𝟴豬鞍味道正常,肉質有啲乾身,配菜係紫薯蓉,食落會比較甜。📝 :𝟳/𝟭𝟬🍴 黑松露醬炸薯條 $𝟲𝟴薯條上盤熱辣辣,好香脆,份量都唔少,黑松露醬好濃郁,唔錯👍🏻📝 :𝟴/𝟭𝟬🍴水牛城雞翼 $𝟴𝟴雖然水牛本身辣,但係呢隻辣已經超出日師兄嘅承受能力(譚仔食開五小)🤣 同我一樣唔太食得辣嘅建議簡蜜糖味會開心啲~📝 :𝟱/𝟭𝟬🍴𝗘𝗔𝗥𝗟 𝗚𝗥𝗘𝗬 𝗟𝗔𝗩𝗔 𝗖𝗔𝗞𝗘 $𝟲𝟴由細到大都迷戀朱古力心太軟,今次係朋友大推下第一次試伯爵茶味,又幾有驚喜!軟熟程度啱啱好,一切就流漿,食落唔會太甜又好香茶味。📝 :𝟵/𝟭𝟬總結:打卡餐廳通常都係食環境,呢間叫做地方大裝修靚得嚟嘢食亦不過不失,

🍴黑松露忌廉汁意大利飯伴芝士焗大啡菇 $𝟭𝟮𝟴
📝 :𝟳.𝟴/𝟭𝟬

🍴 炭燒加拿大豬鞍 $𝟮𝟲𝟴
豬鞍味道正常,肉質有啲乾身,配菜係紫薯蓉,食落會比較甜。
📝 :𝟳/𝟭𝟬

🍴 黑松露醬炸薯條 $𝟲𝟴
📝 :𝟴/𝟭𝟬

🍴水牛城雞翼 $𝟴𝟴
📝 :𝟱/𝟭𝟬

🍴𝗘𝗔𝗥𝗟 𝗚𝗥𝗘𝗬 𝗟𝗔𝗩𝗔 𝗖𝗔𝗞𝗘 $𝟲𝟴
📝 :𝟵/𝟭𝟬

總結:打卡餐廳通常都係食環境,呢間叫做地方大裝修靚得嚟嘢食亦不過不失,如果想同三五知己開心慶祝傾下計,都可以一試。

✍🏻其他分數
📝環境:𝟵.𝟱/𝟭𝟬