2024-03-12 79 瀏覽
今日去大圍探朋友,佢話食過呢間餐廳幾次,覺得唔錯,所以今日帶咗我嚟試。「風車」嘅環境好chill,盞水晶燈好靚,仲有得睇波添。我哋總共叫咗四樣嘢食。第一樣係蟹肉餅,食落啖啖蟹肉,好足料、餅嘅表面煎得脆,仲有醋汁沙律菜做配菜,好開胃。第二樣係蒜香蝦多士,呢個蝦多士同平時出面嘅餐廳有啲分別,屬於健康版,唔係油炸版。每舊多士有兩隻大蝦,麵包烘到好脆。第三樣係烤春雞,好大份,食落有好香嘅檸檬同埋黑椒味,肉質鮮嫩好滑。最後一樣係龍蝦意粉,我覺得成餐飯最出色嘅就係龍蝦意粉,一上菜就聞到好香濃嘅芝士味,意粉亦有唔同嘅配料,例如係雞髀菇、鴻喜菇、洋蔥,口感非常豐富,我哋兩個食到一條意粉都冇剩~整體嚟講,呢間餐廳嘅食物質素唔錯,份量都好足夠,服務員態度都好友善,令人感到舒服。

「風車」嘅環境好chill,盞水晶燈好靚,仲有得睇波添。

2024-03-10