2018-06-20 53 瀏覽
最近世界盃狂熱,梗係要去感愛下氣氛,睇波前梗係要醫咗肚先。今次嚟依間又係餐廳又係酒吧,所以除了飲酒外,又可醫肚,一舉兩得。這裏地方都好寬敞,感覺舒服,光線較暗,睇波一流。望下餐牌,除了套餐還可以散叫。我和友人就揀了兩個頭盤加個主菜。其中一個頭盤係~白酒煮蜆配蒜蓉包 這個配搭好特別,但勝在抵食,白酒煮蜆,蜆嘅份量都好多,而且粒粒都有蜆肉,沒有沙,白酒的味道不會太濃,可能煮的過程已揮發了一點。傾下偈,飲下酒,配埋好香蒜蓉,脆卜卜 嘅蒜蓉包,一樂也。另一個頭盤係西班牙風乾白豬腿拼煙三文魚 這個頭盤份量都唔少,除了風乾豬腿和煙三文魚外,仲有沙律菜和麵包。煙三文魚好大塊,友人因為怕腥,所以他放在麵包上一起吃,見他食得好滋味。風乾豬腿,平時夾著哈密瓜一起食。今次配了沙律菜,感覺更加清新,無咁罪咎感。西班牙脆皮乳豬配彩椒汁 乳豬雖然不是好大件,但外皮好脆,卜卜聲,肉質夠淋,同中式嘅乳豬又唔同彩椒汁感覺有點特別,食落有點微辣。加上配菜粗薯條,雖然薯條唔夠乳豬脆,但好香薯仔味,都一條條咁食晒,哈哈。另外和友人各自飲了杯cocktailmojito 這杯Cocktail 係薄荷,青檸,梳打再加上冧酒.因薄

這裏地方都好寬敞,感覺舒服,光線較暗,睇波一流。

望下餐牌,除了套餐還可以散叫。

我和友人就揀了兩個頭盤加個主菜。
其中一個頭盤係~白酒煮蜆配蒜蓉包

另一個頭盤係

另外和友人各自飲了杯cocktail
mojito
這杯Cocktail 係薄荷,青檸,梳打再加上冧酒.因薄荷較清新,所以這杯酒味較濃。
mojito
Blush 這杯有酒精,但可能這杯是溝了士多啤梨和茘枝,味道較甜,中和了酒精的味道,較易入口。
Blush

和友人飲下酒,傾下偈,燈光又柔和,好relax