2020-10-26 91 瀏覽
星期六嘅下晝,陪屋企人去大圍睇牙醫,順便就喺附近睇吓有乜嘢好食,無意中就係距離大圍火車站大概三條街距離左右,見到呢一間西餐廳,見到餐牌都好似幾抵食, $60-$70就有一個lunch set,包晒前菜主菜同埋飲品,一於決定試吓啦!幾欣賞佢嘅就係,餐牌上邊有素食嘅選擇,可以切合唔同人嘅需要。我哋分別要咗一個卡邦尼意粉,同埋一個素菜千層麵,前菜就一個要沙律,一個要咗是日嘅餐湯,而今日就係南瓜湯。南瓜湯應該都落咗好多忌廉或者牛奶去煮,所以都幾香滑㗎,以呢個價錢來講,已經好OK。卡邦尼泊爾意粉就正常水準,份量都唔細,煙肉嘅份量都唔少。而素菜千層麵嘅份量就比較大,中間就冇平時食開嘅肉碎,主要由番茄醬同埋翠玉瓜做餡料,另外仲配有炸薯角個同埋蔬菜沙律,對素食者來講都係一個幾唔錯嘅選擇嚟㗎。飲品方便,就要左一杯熱嘅水果茶,另一杯就加錢要咗杯爆谷味咖啡,水果茶正正常常,咖啡就反而幾令人surprise,爆谷味同埋焦糖嘅甜味都幾重,冇諗過呢度都可以飲到呢一種味道嘅咖啡。餐廳細細地,座位唔算太多,但都算坐得闊落,如果去開大圍的話,都可以嚟呢度試吓嘅。

南瓜湯
沙律

卡邦尼意粉
素菜千層麵

卡邦尼泊爾意粉就正常水準,份量都唔細,煙肉嘅份量都唔少。

水果茶
爆谷咖啡