2022-10-17 378 瀏覽
同朋友發現大圍隱世日式咖啡小店~Cafe內有用咗日式簡潔磚牆裝修,形成咗休閒復古~店內仲有d 自家手工制綁繩袋,杯袋同植物袋等~ 休閒style令人感到放鬆又舒適!點餐區仲放住唔同既咖啡豆比客人去選擇~餐廳除咗有咸食之外,甜品都好多選擇~ 我地叫左愛爾蘭威士忌咖啡窩夫🧇京都小山園抹茶咖央麻糬窩夫🍵同埋YuZi Espresso Tonic🥃愛爾蘭威士忌咖啡窩夫🧇真係超級特別~ 愛爾蘭威士忌雪糕🍨配埋咖啡味嘅窩夫仲有酒浸蜜桃真係一個好有趣嘅組合!除咗有酒香仲有香濃咖啡嘅香味~🍑蜜桃都經過威士忌浸泡~酒釀嘅味道令蜜桃更香甜😝京都小山園抹茶咖央麻糬窩夫配🍵抹茶雪糕~抹茶味香濃又唔會搶咗窩夫的牛油香,外脆內軟,窩夫入邊夾住麻糬煙煙韌韌咁拉出嚟!食起嚟好有口感!抹茶控不可錯過😍Yuzi Espresso Tonic 咖啡味香濃之餘配上酸酸甜甜嘅柚子Tonic ~好清新,平衡咗咖啡嘅苦味又唔會遮蓋咖啡嘅香味,酸味為咖啡提高層次感🤩

點餐區仲放住唔同既咖啡豆比客人去選擇~

餐廳除咗有咸食之外,甜品都好多選擇~

愛爾蘭威士忌咖啡窩夫

京都小山園抹茶咖央麻糬窩夫