2023-08-20 91 瀏覽
今日放半日假,約咗家姐去佢公司嗰邊搵好嘢食!之前聽家姐講,佢返工嗰邊有間冰室啲食物質素好好,而且份量好足,味道仲要好好食,今日一於接家姐收工,順便食好西!呢間樓下冰室,喺荃灣荃荃薈商場,係大窩口地鐵站行過去大約10分鐘就到!餐廳嘅裝修好多香港地道特色,有一點霓虹光管,路牌,同埋以前戲院嘅特色,QR 落單,幾好,唔駛搵人食物有好多唔同嘅選擇,有選擇困難症嘅我當然要諗一陣先得,最後揀咗最多人食嘅瑞士汁雞髀,炸餃子,咖喱豬扒撈公仔麵,同埋公司三文治瑞士汁雞髀,一上枱就聞到好香嘅瑞士汁味,切落去好多肉汁,瑞士汁好入味,雞髀啖啖肉好大隻,超正!炸餃子,粒粒都好大粒好飽滿,仲要係即炸,食嘅時候要小心唔好焫親咀,$37 有8粒,仲要勁多沙律醬比你點黎食,真係好抵食咖喱豬扒面,啲咖哩汁好濃,好味!公司三文治啲料真係好澎湃,起碼用左3隻蛋先整到咁多蛋,好大件,烘左底的面包真係無得頂!叫左2杯特飲,紅綠豆椰汁冰同埋柯華田脆脆紅綠豆椰汁冰,啲豆煲到好淋,好綿,正!柯華田脆脆,好濃好味下次要再黎!
今日放半日假,約咗家姐去佢公司嗰邊搵好嘢食!

咖喱豬扒面,啲咖哩汁好濃,好味!

叫左2杯特飲,紅綠豆椰汁冰同埋柯華田脆脆

紅綠豆椰汁冰,啲豆煲到好淋,好綿,正!

柯華田脆脆,好濃好味

下次要再黎!
2023-08-18