2017-03-09 1252 瀏覽
有次行過千色店見到呢間餐廳裝修得好靚 。。好夢幻。。。女生一定好鍾意。。所以今晚我約左朋友黎食個晚餐。。。裝修得好靚,以粉藍粉紅為主色。。。2人位仲有咖啡杯椅子坐。。好靚。。影相一流餐廳入面都有好多擺設。。。整個環境都好靚,好夢幻。。。會情不自禁不停影下相可以清楚覺看到店員在沖野飲,為咖啡拉花。。。burger...麵包好鬆軟。。。軟綿綿又帶暖。。。好好味。。中間夾著滋味雞扒。。仲有芝士。。。成個雞扒包都好好味。。。仲配上了粗薯條。。薯條外脆內軟。 。口感不錯大大個的雞扒burger.....真是要用刀叉先可以進食另外呢款軟殼蟹黑松露意粉真是大愛我眼見很多食客都有點這款。。。原隻軟殼蟹上餐。。真是第一次見。。平時的多數已切件。。。但這隻軟殼蟹不但賣相精美。。而且十分香脆。。帶點鹹鹹的 好滋味。。。而且內裡仲有點點鮮味蟹肉。。 真是十分惹味另外,意粉是混和了黑松露跟雜菌。。。食起來了味道很濃。。很惹味。。。朋友點的抹茶紅豆鮮奶。。好creamy..好重抹茶味。。而且什麼時候都好,抹茶跟紅豆永遠都是絕配跟餐點餐飲。。餐飲仲有半價。。真是好抵我所點的檸檬藍蝶花。。。我很愛飲藍蝶花soda..
可以清楚覺看到店員在沖野飲,為咖啡拉花。。。
鐵板芝士雞扒漢堡
大大個的雞扒burger.....真是要用刀叉先可以進食
軟殼蟹黑松露忌廉意大利麵
另外呢款軟殼蟹黑松露意粉真是大愛

宇治抹茶紅豆鮮奶
跟餐點餐飲。。餐飲仲有半價。。真是好抵
檸檬藍碟花soda
我所點的檸檬藍蝶花。。。我很愛飲藍蝶花soda...因為我很愛紫色。。我覺得這隻色十分美麗。 。這裡最特別的時檸檬的份量是自行加入。。。這樣便不會怕過酸或不夠酸了。。。。店員會配上一樽檸檬汁。。。所以我都可自行加入自己喜歡的檸檬份量
紫薯雪糕窩夫
大愛

這個大大窩夫。。真是很吸引。。。配上了cream。。紫薯雪糕 。。紫薯粒。。。整個甜品配搭得好好。。。而且十分美味。。。
這個大大窩夫山其實是以4塊心型窩夫砌成。。所以食起來時都十分方便。。。
配上cream,士多啤梨,紫薯粒來食。。真是十分好味
這間餐廳環境真是太好。。。而且食物種類,質素都高。。。價錢又合理。。下次再約朋友gathering都會再來
2017-03-08
鐵板芝士雞扒漢堡