2021-05-08 2686 瀏覽
樓下經過,好random揀咗呢度,兩個人冇訂枱安排鐵板燒隔離嘅吧枱,餐廳嘅環境比較暗,裏面好多人,個個枱面上面都好多嘢食,好似個個都好食得,好多服務員走來走去好忙,可能係放題抵食嘅原因,不過我哋只係食set lunch,服務員講咗好多佢哋嘅優惠,邊張信用卡有折,可惜我哋一啲都享受唔到,好快就點左壽司和刺身定食,再追加海膽手卷。見鐵板燒嘅師傅超忙,好勁油煙,好在抽氣強勁,不過見佢哋似係煮大鑊飯多啲,見到都有啲唔開胃,但係鐵板燒師傅真係好努力。set嘅配菜首先全部嚟晒,冇乜特別,賣相亦都一般,冷麵嘅份量都幾多,不過真係好凍,面嘅汁同啲麵擺埋同一個碗,好少食拉麵咁樣食法,不過裏面都幾足料,又有蛋絲紫菜蟹柳,都唔算差,啱晒好多鍾意大件夾抵食嘅香港人,海膽壽司紫菜好脆,海膽和飯嘅份量好少,不過$60兩個真係幾抵,壽司魚生望落去好豐富,賣相都唔錯,仲有好多款式,真係幾抵食,不過質素就算係還可以,冇乜驚喜。服務都OK,幾親切下,有啲似街坊大排檔,出現喺日本餐廳都幾得意。因為坐近廚房,覺得整體嘅衛生一般,不過呢度mass production,就唔好咁高期望。
樓下經過,好random揀咗呢度,兩個人冇訂枱安排鐵板燒隔離嘅吧枱,餐廳嘅環境比較暗,裏面好多人,個個枱面上面都好多嘢食,好似個個都好食得,好多服務員走來走去好忙,可能係放題抵食嘅原因,不過我哋只係食set lunch,服務員講咗好多佢哋嘅優惠,邊張信用卡有折,可惜我哋一啲都享受唔到,好快就點左壽司刺身定食,再追加海膽手卷。見鐵板燒嘅師傅超忙,好勁油煙,好在抽氣強勁,不過見佢哋似係煮大鑊飯多啲,見到都有啲唔開胃,但係鐵板燒師傅真係好努力。set嘅配菜首先全部嚟晒,冇乜特別,賣相亦都一般,冷麵嘅份量都幾多,不過真係好凍,面嘅汁同啲麵擺埋同一個碗,好少食拉麵咁樣食法,不過裏面都幾足料,又有蛋絲紫菜蟹柳,都唔算差,啱晒好多鍾意大件夾抵食嘅香港人,海膽壽司紫菜好脆,海膽和飯嘅份量好少,不過$60兩個真係幾抵,壽司魚生望落去好豐富,賣相都唔錯,仲有好多款式,真係幾抵食,不過質素就算係還可以,冇乜驚喜。服務都OK,幾親切下,有啲似街坊大排檔,出現喺日本餐廳都幾得意。因為坐近廚房,覺得整體嘅衛生一般,不過呢度mass production,就唔好咁高期望。
刺身定食
壽司定食