2020-02-10 3710 瀏覽
好耐之前上網見到呢度個芋泥吐司就好想黎食,咁啱黎開元朗就去食😋😍大魯肉飯😍平時食開個d都係細細碗,今次加大佢份量真係好足😋魯肉肥瘦勻稱,唔會太油太肥🙈個溏心蛋整到好令,好賞心悅目💕😊羅東肉羹湯😊間餐廳用呢道菜做餐廳名,所以就試下呢個係一個好濃稠既湯,類似碗仔翅既質地,佢加左辣,唔係太辣,但加左風味更佳🙈芋見紫薯吐司🙈見到咁飽滿既芋泥紫薯泥真係好治癒😂其實望得出佢整得好綿密好smooth,佢麵包有加少少煉奶,中意食甜野既我就覺得有多d煉奶會更好🙈😋仙草芋圓3號😋叫左兩個糖水外賣,呢個一開見到勁多粒粒鋪滿個碗好有滿足感😊芋圓夠煙韌,我揀呢個係貪佢有爆珠,平時多數要去手搖店先有得加😋佢個底全部都係仙草,好重手😘黑糖甜湯😘呢個同個3號差唔多價錢,但感覺好似3號cp值高d,除非你好想食熱既糖水/太飽又口痕😂因為個3號好似料多好多架,呢個都有芋圓紅豆同珍珠,但就冇3號咁澎湃😂冬瓜茶好清甜好飲,係熱既啱哂冬天飲👍🏻食咁多野埋單都係198,仲咁啱見pepe同連豬,係黄店丫下次黎開都會想試埋其他丫🙈

魯肉飯

😍大魯肉飯😍

羅東肉羹湯

😊羅東肉羹湯😊
間餐廳用呢道菜做餐廳名,所以就試下

芋見紫薯吐司

🙈芋見紫薯吐司🙈

仙草芋圓3號

😋仙草芋圓3號😋

黑糖甜湯

😘黑糖甜湯😘

冬瓜茶

好清甜好飲,係熱既啱哂冬天飲👍🏻

食咁多野埋單都係198,仲咁啱見pepe同連豬,係黄店丫
下次黎開都會想試埋其他丫🙈