【尼泊爾人都光顧既性價比小店🥹點解可以咁平又好食】比我發現一間性價比高既尼泊爾小店!舖頭由尼泊爾人打理,連食客都係尼泊爾人 (得小妹一個用英文點餐🥹感覺弱弱的haha)可想而知係正宗小店一睇menu,價錢公道,比過出面靚裝尼泊爾餐廳一大截!叫左兩樣野食,味道岩曬重口味既我!!Dahi Puri 乳酪脆皮釀馬鈴薯豆蓉 $35👍🏻上枱比想象中surprise! 擺得好靚靚,上面灑上重手既童星點心麵(d fd), 入口先感受到脆脆的麵皮,咬開就係creamy既yogurt醬同鷹咀豆,$35/10粒真係好抵Pork Sekuwa 烤豬肉串 $45👍🏻豬肉串total3枱,上枱一刻wa,好大碟,3串肉大大串豬肉醃都上晒色,橙橙的,就咁食已經好好食,再點酸maymay既醬,味道濃郁有誠意!下面仲有脆卜卜既鮮炸脆米💭點評呢間餐廳份量好夠,脆口程度食得出係即叫即做,價錢又公道,$80食到平時食唔到嘅口味,仲要正宗添☺️Side track我見其他枱叫炒麵、炒飯、薄餅set都超大份,好想試😍👅味道:4.5/5🌌環境:3/5👍🏻推薦:4.9/5(📍元朗) Siddhartha Fastfood (元朗)元朗
【尼泊爾人都光顧既性價比小店🥹點解可以咁平又好食】

👅味道:4.5/5
🌌環境:3/5
👍🏻推薦:4.9/5

元朗紅棉圍15-17號兆景樓地下

#hkdine360 #hkfood #hkfoodie #元朗 #性價比餐廳 #性價比 #元朗餐廳 #尼泊爾餐廳 #美食 #元朗美食 #foodiehk #吃貨 #餐廳推薦 #打卡 #打卡餐廳
乳酪脆皮釀馬鈴薯豆蓉
烤豬肉串