2023-07-19 113 瀏覽
🥩🥩🍜🍜餐廳好特別,睇個名都覺得係日本菜,但其實標明自己係韓國菜,搞完一輪有得食吉列牛,之後又有招牌忌廉咖哩烏冬,不如直接叫多國菜🤭🤭人氣招牌石燒吉列牛定食套餐-二人餐 (原價$530)因為早於某飲食平台book位時order埋俾埋錢,有85折優惠,但要再加返一,實際連加一$503二人餐包括:牛油蜜糖單骨雞翼味道唔錯,主要係蜜糖味,但唔會話太多變左甜點,雞翼都香脆可口韓式醬油炸雞炸粉算厚,覺得食到肥肉同雞皮,同埋凍左就唔想再食,感覺溜,個人不太喜歡個醬汁👎🏻👎🏻👎🏻吉列牛定食一set有飯有前菜有湯,連埋石鍋鐵板,牛份量中規中矩,炸粉唔厚,中間睇到顏色都知道肉質嫩,放上鐵板燒兩燒,再熱辣辣放入口就岩岩好,油份唔多,食完唔會話好熱氣👍🏻👍🏻👍🏻日式咖哩牛筋腩鍋配烏冬好似話無牛筋,轉左唔知咩肉片俾我地,望落有少少肥、但淥熟之後相當韌,印像的確不太好👎🏻👎🏻👎🏻幸好烏冬唔錯兩杯餐飲可簡韓國柚子蜜或蜂蜜菊花蜜,兩杯都係正正常常既飲品咖哩忌廉烏冬-牛肉 ($88)可選雞肉或牛肉,簡左牛肉個烏冬黎到面前最吸引一定係忌廉,忌廉望落好軟滑,要趁早打卡影相,移動太多會易有氣泡夾起烏冬份量唔算多,每條都可以
🥩🥩🍜🍜

人氣招牌石燒吉列牛定食套餐-二人餐 (原價$530)
二人餐包括:
牛油蜜糖單骨雞翼

韓式醬油炸雞

吉列牛定食

日式咖哩牛筋腩鍋配烏冬

兩杯餐飲可簡韓國柚子蜜或蜂蜜菊花蜜,兩杯都係正正常常既飲品

咖哩忌廉烏冬-牛肉 ($88)
可選雞肉或牛肉,簡左牛肉
夾起烏冬份量唔算多,每條都可以沾到忌廉,入口好滑,唔會溜或膩,因為隨即愈食愈有濃郁咖哩味,亦蓋過忌廉,入面既牛都好過上述烏冬鍋既肉質,味道真心唔錯👍🏻👍🏻