2020-08-16 1195 瀏覽
呢個時勢日日都要食外賣,見到鼎泰豐外賣自取有節就試一試啦!其實平日都有食開堂食,每次品質都好穩定。明白外賣會影響食物質素,如果有折都可以彌補番既。今次一共叫左三款食物,睇下質素如何先!取外賣到家歷時: 30分鐘1. 台式紅燒牛肉湯麵而家嗌外賣多數都會分湯,經過30分鐘個牛肉湯仲熱,即刻飲一啖先,同堂食個味一模一樣好令人懷念,裏面有一舊牛筋同埋四至五舊牛腩,牛筋好入味好香,牛腩好淋有肥有瘦,好食個面分開放但係都擺得好靚,呢個麵質係避免唔到痴埋一舊既命運,揚開晒再加埋浸左湯一陣,都係有d痴埋,無辦法整體而言都有堂食八成既感覺。2. 香蔥拌麵一打開個盒就聞到好香嘅蔥油味,個麵都係放得好靚好整齊,拌有青蔥同埋香蔥油。呢個麵會比牛肉麵痴得無咁埋,可能因為有油嘅關係。食落去好香,啲蔥都好夠份量,每一條麵都可以沾到蔥油整體來講有堂食九成嘅感覺。3. 紹興酒醉雞欣賞佢個酒分開放,咁啲雞就唔會浸酒浸得太耐影響個味道。冷盤同堂食一定做到一模一樣,個擺盤都好靚,值得一讚。今次外賣好滿意會再幫襯!

呢個時勢日日都要食外賣,見到鼎泰豐外賣自取有節就試一試啦!

。今次一共叫左三款食物,睇下質素如何先!

取外賣到家歷時: 30分鐘

1. 台式紅燒牛肉湯麵
台式紅燒牛肉湯麵
台式紅燒牛肉湯麵個麵

整體而言都有堂食八成既感覺。

2. 香蔥拌麵
香蔥拌麵

3. 紹興酒醉雞
紹興酒醉雞

今次外賣好滿意
會再幫襯!
15 分鐘 (外賣自取)
台式紅燒牛肉湯麵
台式紅燒牛肉湯麵個麵