2020-06-22 1141 瀏覽
呢一年香港都發生左唔小事,好多人都有所改變!政治問題令你改變左飲食習慣~最近呢幾個月仲要有呢個大病毒,真係令人更加煩惱!好彩香港人真係好勁,即刻就諗到點樣改變個生活習慣,火鍋都可以外賣,你話勁唔勁??前幾日發現呢間有外賣火鍋,即刻打電話去訂返個套餐先,佢有三個餐既價錢選擇,抵食,一D都唔貴!最重要夠曬齊全,樣樣都有D,食得開心!!今次我就叫左個中間價,都係二百三十蚊左右,基本上樣樣齊,最主要個湯底,我叫左個雪燕牛乳養顏湯,超級好味!養顏白滑濃郁,一碗湯要加返一份水,份量十足~菜類有唐生菜,栗米,冬茹,金茹,每樣都有一份,夠曬兩個人食,有個特別既油豆腐,兩大串,有小小似豆卜,吸曬湯既精華!仲有炸魚皮,一大盒,份量都幾多,即叫即執,仲係好脆,另外仲有一堆丸,貢丸,牛筋丸,海膽丸,墨魚春卷,芝士腸,魚皮餃,多到食唔曬!不過最重要係有美國牛板睷,呢個牛肉真係好正,入口即溶,好似食和牛咁,肉味濃郁,牛汁一直流係口中,仲有西班牙豚肉片,一直唔鐘意食豬,但呢間叫左外賣返黎,都唔好浪費,試左一片之後返唔到轉頭,真係好好味!!一D都唔老,唔會鞋口,好似食牛肉咁,超好食!仲有非常新鮮既雞件,又嫩又滑!最重
呢一年香港都發生左唔小事,好多人都有所改變!
政治問題令你改變左飲食習慣~
最近呢幾個月仲要有呢個大病毒,真係令人更加煩惱!
好彩香港人真係好勁,即刻就諗到點樣改變個生活習慣,
火鍋都可以外賣,你話勁唔勁??
前幾日發現呢間有外賣火鍋,即刻打電話去訂返個套餐先,
佢有三個餐既價錢選擇,抵食,一D都唔貴!
最重要夠曬齊全,樣樣都有D,食得開心!!
今次我就叫左個中間價,都係二百三十蚊左右,
養顏白滑濃郁,一碗湯要加返一份水,份量十足~
有個特別既油豆腐,兩大串,有小小似豆卜,吸曬湯既精華!
仲有炸魚皮,一大盒,份量都幾多,即叫即執,仲係好脆,
肉味濃郁,牛汁一直流係口中,
仲有非常新鮮既雞件,又嫩又滑!最重要可以係屋企舒舒服服咁慢慢食,好爽呀!!
2020-06-01