餐廳: OPPA韓國燒肉店
資訊:

早排去完韓國但都好掛住韓國既燒肉🥹book 左旺角呢間好出名既OPPA韓國燒肉去止下韓國癮坐底之後oppa就送上幾款前菜~泡菜、豆芽、白蘿蔔同海帶….仲有生菜俾我地包住燒肉食 全部都可以任添😍呢間燒肉店之前都食過 不過今次出左d 夏日新菜式 非常吸引除左燒肉之外 仲有好多款式的熟食 真係樣樣都想食🤪▶️燒肉我哋選咗菠蘿🍍燒肉 💸$168牛肉肥瘦適中油脂分佈平均 肉質柔軟 無臊味燒到肉汁流晒 加埋燒過既菠蘿 外脆內軟既菠蘿一咬就咇汁連埋生菜包住食 連汁都唔洗點 超正😍酸甜配埋牛肉既油花香好夾中和到油膩感 夏天食完全唔覺得heavy 好refresh▶️什錦牛肉 (牛排骨、牛肉醬醃M6、牛肩胛肉、牛脷)💸$388呢個牛肉set 有齊牛肉既唔同部位 🐂岩哂有選擇困難症既食肉獸油花適中 脂肪清爽不油膩 牛肉肉質鮮味香嫩入口即溶 加入醬料、泡菜、芽菜、爐邊嘅泡菜蛋夾埋入生菜一併食 口感豐富超惹味🤪▶️菠蘿冰 💸$78食燒肉點可以唔配杯冰凍野飲呢個原個菠蘿沙冰非常igable 🍍用成個菠蘿裝住滿滿既菠蘿沙冰飲落好新鮮既菠蘿味 無化學假甜味沙冰都好綿密淡淡透心涼▶️另外仲有叫到燒多春魚同埋燒魷
早排去完韓國但都好掛住韓國既燒肉🥹

中和到油膩感 夏天食完全唔覺得heavy 好refresh

呢個牛肉set 有齊牛肉既唔同部位 🐂
岩哂有選擇困難症既食肉獸
油花適中 脂肪清爽不油膩 牛肉肉質鮮味香嫩
入口即溶 加入醬料、泡菜、芽菜、爐邊嘅泡菜蛋
夾埋入生菜一併食 口感豐富超惹味🤪

▶️菠蘿冰 💸$78