2019-07-17 113 瀏覽
夏天食雞煲火鍋XD*同男朋友食暈全港九*上個星期,雞煲火鍋引起,就入左石門食呢間,係住係附近朋友介紹嘅,話啲雞煲同埋火鍋料都幾好,等腌尖既男友過吓癮。我哋係食宵夜時段,去到都差唔多10點,原來有啲火鍋料係半價嘅,咁都唔算貴呀。我哋叫咗半隻招牌麻辣雞煲(BB辣),火鍋料就叫咗頂級安格斯牛小排,自創爆芝響鈴,手工即炸魚皮,雜菜籃同兩杯野飲。半隻招牌麻辣雞煲(BB辣)呢個雞煲應該係煮到兩三成熟就上枱,侍應再幫我地慢慢搞熟佢,服務都幾好。個雞煲味調得好香,啲醬汁都唔錯,啱我哋太食得辣嘅,但又想食佢香口,過晒口引。加上又有好多芫荽,洋蔥,其他調味,都好惹味!食完啲雞我哋就加湯轉邊爐其實半隻雞都多,我哋都飽咗一半。頂級安格斯牛小排呢個頂級安格斯牛真係冇得頂,脂肪同肉都好均勻,所以碌熟左都唔會韌,食落去似本地手工手切牛肉,好食!自創爆芝響鈴我自己就唔食響鈴嘅,但男朋友話好好食,因為自創關係,個響鈴好脆,入邊卷左芝士,碌一碌湯,食落外脆內拉絲芝心,都真係特別。手工即炸魚皮呢個就係淨係我食,男友唔食嘅XD。上台係仲熱既!同埋好大塊,第一次食即炸魚皮,點小小雞煲汁食都夠晒,又脆又香。雜菜籃有幾款菜,補充下
夏天食雞煲火鍋XD

*同男朋友食暈全港九*

招牌雞煲

半隻招牌麻辣雞煲(BB辣)
加上又有好多芫荽,洋蔥,其他調味,都好惹味!

食完啲雞我哋就加湯轉邊爐
其實半隻雞都多,我哋都飽咗一半。

頂級安格斯牛小排

頂級安格斯牛小排

手工即炸魚皮

手工即炸魚皮

雜菜籃

雜菜籃
有幾款菜,補充下纖維係要既。

凍檸茶,玫瑰柚子

嘢飲大大杯~

今次冇食佢哋店嘅手打丸,下次可以試吓。
2019-07-11
$284 (宵夜)
  • 手工即炸魚皮
  • 豐鍋招牌麻辣雞煲