2022-11-13 69 瀏覽
#joyfood_東涌La Vista (東涌)📍東涌怡東路9號灣景薈1樓106號舖━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━同屋企人上大嶼山 跟住搵咗一間感興趣嘅墨西哥餐廳😎 餐廳好寬敞 仲有戶外 不過嗰日有啲熱🥵 我哋都係坐咗係入面━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🌮 Tacos Prawn 蝦仁粟米卷 $108 +10%▶︎ 一份兩件 taco入面包住整隻大蝦🍤 上面有番茄莎莎醬 紫椰菜同蔥 仲有沙律醬▶︎ 估唔到隻蝦咁大 仲要外殼薄脆內裡爽彈鮮美 配埋沙律菜一齊好清爽✨ ▶︎ 外層嘅餅皮偏軟 有好香嘅似烤粟米嘅味道 不錯👍🏻好味指數:●●●●◐━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🥗 Nachos Machos 烤粟米片配什錦醬 $168 +10%▶︎ 所謂嘅什錦醬包括牛油果醬 酸忌廉 墨西哥辣椒 同芝士 加上一大碟嘅粟米片 食到最尾都有醬可以點🤤 ▶︎ 牛油果醬好creamy 牛油果味都好香 至於酸忌廉就偏淡 墨西哥辣椒係點睛之筆😋 食吓食吓會突然有啲辣嘅感覺 驚喜!▶︎ 可惜芝士好快就會凍咗 有啲就太多芝士好漏 有啲就完全冇芝士 同
#joyfood_東涌
La Vista (東涌)
📍東涌怡東路9號灣景薈1樓106號舖
🌮 Tacos Prawn 蝦仁粟米卷 $108 +10%
▶︎ 外層嘅餅皮偏軟 有好香嘅似烤粟米嘅味道 不錯👍🏻
好味指數:●●●●◐
Tacos Prawn

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
▶︎ 可惜芝士好快就會凍咗 有啲就太多芝士好漏 有啲就完全冇芝士 同埋粟米片唔算好脆 有啲似放得耐咗嘅零食😅
好味指數:●●●●○
Nachos Machos

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
🍗 Chicken Skewers 雞肉串燒 $68 +10%
▶︎ 總共兩串 分量都幾大

▶︎ 牛嘅調味冇雞咁重 比較有嚼口 不過同樣偏乾柴
好味指數:●●◐○○
Beef Skewers

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
🍛 Prawn Ajillo 蒜蓉明蝦配香菜飯 $188 +10%
▶︎ 上到黎咁紅嚇親我😂 入面係幾隻大蝦 同蒜末同辣椒製成嘅汁
▶︎ 整體口味偏重 但係唔辣 辣椒同蒜都好香 撈埋啲汁落好有油香嘅香菜飯真係好夾!🤩
▶︎ 不過食到最尾會覺得偏油 同埋蝦肉有啲霉🥲
好味指數:●●●●○
Prawn Ajillo

🍹 Blast Crush $78 +10%
▶︎ 正正常常一杯嘢飲 偏甜但頗清爽嘅沙冰 感覺有啲overpriced🫢
好味指數:●●●○○
Blast Crush

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
到訪日期: 5月尾(下晝)
今餐快樂指數😋: ⑦⑧/①⓪⓪
性價比: 🌕🌕🌕🌘🌑
環境: 🟦🟦🟦⬜️⬜️
服務分: 🔆🔆🔆🔅🔅
再訪意願: ❤️❤️❤️🤍🤍
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
每日提醒👉🏻: 經OpenRice訂座有8折 抵好多!
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
#香港美食 #東涌美食 #東涌餐廳 #東涌 #lavista
#foodiehk #foodie #hkfoodie #hkfood
#墨西哥餐廳 #墨西哥菜 #taco #粟米片
Tacos Prawn